[Žinios trumpai] Į Sibirą pradėjo plūsti cinkuoti karstai su „mobikais“ – oficiali mirties priežastis rusus šokiruoja  ()

Rusijos vadovybė slepia mobilizuotųjų žūties priežastis, kaip matyti iš naujo Ukrainos saugumo tarnybos perimto pokalbio. Panašu, kad karinė Rusijos vadovybė stengiasi išvengti riaušių ir pasipriešinimo prieš kitą mobilizacijos bangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moteris iš Sibiro pasakoja mobilizuotam vyrui, išsiųstam kovoti į Donecko sritį, kad mobilizuoti vyrai grįžta namo cinko karstuose. O labiausiai artimuosius stebina oficiali mirties priežastis.

„Minios mobilizuotų jau grįžta namo. Cinke. Čia, Sibire, beveik kasdien. Įdomiausia, kad rašo „Užmigo ir nepabudo“. Nėra taip, kad jis kur nors pratybose, ar kažkur „Užmigo ir nepabudo“. Neseniai buvo atvejis. O jis buvo ten, fronte…“ – apgailestauja moteris.

Vyras mano, kad akivaizdu, kad tokiu būdu vadovybė bando kuo labiau sumažinti visuomenės paniką prieš naują mobilizacijos bangą, gruodį planuojamą surengti Rusijoje. Jis dalijasi savo patirtimi, būdamas mobilizuotųjų palapinių miestelyje Novosibirske: „Ten, trumpai tariant, vienas persipjovė venas, antras buvo perpjautas, trečias mirė nuo sumušimų…“

 
 

 

Kai kurie rusai fronte iš tikrųjų užmiega ir nepabunda. Jau buvo užfiksuota atvejų, kaip kai kurie okupantai mirė nuo hipotermijos. Kitus miegančius žadina ukrainiečių dronai su termovizoriais ir minomis. Kai kuriuos pažadina, kiti taip ir nepabunda sužinoti, kas jiems nutiko.

(193)
(0)
(193)

Komentarai ()

Susijusios žymos: