Kas būtų, jei tai padarytų Lietuvoje? Austrijoje skelbiamos super griežtos bausmės „kelių gaideliams“  (5)

Kaip manote, austriškos tvarkos reikėtų ir Lietuvoje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mėgstantys viršyti greitį Austrijoje rizikuoja likti be automobilio. Šalies valdžia planuoja pradėti konfiskuoti automobilius iš ypač žiaurių greičio laužytojų. Tai praneša agentūra „Reuters“.

Viršijus greitį 80-90 km/h arba reguliariai pažeidus leistiną greitį, automobiliai iš vairuotojų bus konfiskuojami ir parduodami aukcione. Toks sprendimas skirtas eismo saugumui didinti.

Atitinkamus įstatymų pakeitimus jau parengė valdančioji konservatorių ir „žaliųjų“ koalicija. Tokių radikalių priemonių priežastis – noras padaryti galą nelegalioms gatvės lenktynėms ir sustiprinti greičio ribojimo kontrolę. Važiuodami dideliu greičiu automobiliai yra nevaldomi ir kelia pavojų kitiems eismo dalyviams.

Taip Austrijos taisykles būtų siekiama priartinti prie kitų šalių, pavyzdžiui, kaimyninių Vokietijos ir Šveicarijos, taisyklių.

„Lekiant tokiu greičiu, apie kurį čia kalbame, niekas visiškai nevaldo savo transporto priemonės. Automobilis tampa nevaldomu ginklu ir pavojumi visiškai nekaltiems žmonėms", - spaudos konferencijoje, kurioje išdėstė planą, sakė transporto ministrė Leonore Gewessler.

 

Pranešama, kad jei greitis viršijamas 60 km/h apgyvendintoje vietoje, o užmiestyje – 70 km/h, automobilį planuojama areštuoti dviem savaitėms su bauda.

Pakartotinai pažeidus arba viršijus 80 km/h greitį mieste ir 90 km/h greitkelyje, automobilis bus konfiskuojamas ir parduodamas aukcione.

Austrijos vyriausybė tokias priemones laiko veiksmingesnėmis nei vairuotojo pažymėjimo atėmimas. Vairuotojas be teisės gali sėsti prie vairo ir vėl pažeisti kelių eismo taisykles, o be automobilio jam tai padaryti bus sunkiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(5)
(42)

Komentarai (5)