[Žinios trumpai] Pirmą kartą nuo Ukrainos karo pradžios su Putinu akis į akį susitiks Vakarų Europos lyderis – ko siekiama?  (3)

Tai pirmasis Vakarų šalies susitikimas su Rusijos prezidentu nuo invazijos į Ukrainą pradžios vasario 24 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Austrijos kancleris Karlas Nehammeris pirmadienį Maskvoje susitiks su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, sakė jis ir pridūrė, kad tikisi padėti nutiesti tiltus tarp Rusijos ir Ukrainos ir sustabdyti „agresijos karą“.

Nehammerio susitikimas būtų pirmasis V. Putino ir Europos Sąjungos lyderio susitikimas akis į akį po to, kai Rusija vasario 24 d. įsiveržė į Ukrainą ir paskatino Vakarų pastangas izoliuoti Maskvą.

„Rytoj (pirmadienį) susitiksiu su Vladimiru Putinu Maskvoje“, – sekmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Nehammeris.

„Esame kariškai neutralūs, bet (turime) aiškią poziciją dėl Rusijos agresijos karo prieš Ukrainą“, – rašė jis, turėdamas omenyje Austrijos poziciją. „Tai turi sustoti! Reikia humanitarinių koridorių, paliaubų ir visapusiško karo nusikaltimų tyrimo".

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6249

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas patvirtino, kad Putinas pirmadienį ves derybas su Nehammeriu.

Rusijos lyderio nuo konflikto pradžios Vakarų lyderiai iš esmės vengė, nors kovo pradžioje Kremliuje jis susitiko su Izraelio ministru pirmininku Naftaliu Bennettu.

Nehammeris planuojama kelionė į Maskvą įvyko po to, kai jis šeštadienį Kijeve susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Nehammeris žurnalistams sakė, kad vizitu Maskvoje jis siekia tapti „tilto statytoju“ tarp Rusijos ir Ukrainos, tikėdamasis „padaryti viską, kas įmanoma, kad karas būtų sustabdytas“ ir „užtikrinti, kad būtų žengti žingsniai link taikos“, – pranešė Austrijos naujienų agentūra APA.

 

Tačiau jis pridūrė, kad tikimybė pasiekti pažangą yra menka.

Kai kurios vokiškos žiniasklaidos priemonės ir bent vienas Ukrainos pareigūnas kritikavo jo planuojamą vizitą.

Apgulto Ukrainos Mariupolio miesto mero pavaduotojas Sergejus Orlovas Vokietijos leidiniui „Bild“ sakė, kad toks vizitas šiuo metu yra nepriimtinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(2)
(0)

Komentarai (3)