[Žinios trumpai] Vokietijoje kilo banga nusiųsti į Ukrainą 100 naujausių vokiškų tankų, Scholzas stabdo iniciatyvą: kas vyksta?  (11)

Kalbama apie 100 tankų nusiuntimą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas atideda galutinį sprendimą, ar aprūpinti Ukrainą aukštųjų technologijų tankais karui su Rusija, nepaisydamas kelių kitų aukšto rango pareigūnų spaudimo.

Apie tai praneša „Politico“, remdamasis šaltiniais, susipažinusiais su šios problemos diskusijomis.

Vicekanclerio ir ekonomikos ministro Roberto Habecko bei užsienio reikalų ministrės Annalenos Burbock pateiktame plane numatyta apie 100 tankų.

Iš pradžių sprendimo šiuo klausimu tikėtasi praėjusią savaitę. Tačiau dabar kancleris įrodinėja, kad Vokietija, prieš tiekdama tokią sunkiąją karinę techniką, pirmiausia turi pasitarti su Vakarų sąjungininkais šiuo klausimu.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6245

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

„Manau, kad būtent šiuo klausimu būtų rimta klaida, jei Vokietija vaidintų ypatingą vaidmenį ir eitų ypatingu keliu“, – sakė jis.

NATO šalių užsienio reikalų ministrai praėjusį trečiadienį ir ketvirtadienį aptarė karinę paramą Ukrainai, tačiau nepateikė jokių detalių dėl tankų pristatymo.

Vokietijos pareigūnai anksčiau atmetė galimybę Kijevui tiekti sudėtingesnę karinę įrangą, pavyzdžiui, tankus, nepaisant istorinio Berlyno vasario mėnesio sprendimo tiekti Ukrainai prieštankines ir priešlėktuvines raketas, tvirtindami,  kad Ukrainos karių mokymas jais naudotis užtruks savaites ar mėnesius.

 

Tačiau, kaip paaiškėjo, karas greičiausiai tęsis ilgiau, pareigūnai teigia pradėję svarstyti galimybę aprūpinti tokiais ginklais, kuriuos Ukraina galėtų panaudoti vėliau.

Anksčiau gynybos ministras Oleksijus Reznikovas sakė, kad Ukrainai reikia sunkiosios ginkluotės tiekimo iš NATO, atsižvelgiant į būsimus mūšius dėl šalies rytų ir pietų.

Prieš tai buvo paskelbta informacija apie Vašingtono sutikimą palengvinti sovietų tankų perdavimą Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(32)
(2)
(30)

Komentarai (11)