[Žinios trumpai] Su „Stugna“ raketomis Rusijos tankus naikinanti Tetiana papasakojo apie keistą jų taktiką - „jaučiuosi kaip įprastą dieną ofise“ (Video)  (2)

Tetiana Čornovol yra jauna moteris, bet prieš ją sproginėja tankai ir ji ramiai pasakoja apie tai, kaip savo šalyje rusų šarvus verčia metalo laužu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čornovol dirba su „Stugna“ prieštankinėmis raketomis. Tai - modernus ukrainietiškas ginklas, naudojamas nuo 2011 metų. Dienos metu „Stugna“ gali naikinti ir per 5 km nutolusius taikinius. Raketos gali būti valdomos rankiniu būdu arba „iššauk ir pamiršk“ principu. „Stugna“ puikiai susitvarko su rusiškais tankais - šios raketos įveikia ir reakcinę amuniciją, gali atakuoti ir stovinčius, ir judančius taikinius. Kadangi „Stugna“ valdoma per atskirą kompiuterį, kariai gali saugiai slėptis apkasuose, kad ir per 50 metrų atstumą nuo trikojo su raketos paleidimo įrenginiu.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Čornovol taip ir dirba. Per šią Rusijos invaziją į Ukrainą ji jau ėmė pastebėti ir tam tikrą tvarką, kurios laikosi rusų daliniai. Taktika, kuri nesikeičia, yra bloga taktika ir Čornovol tai puikiai mato savo akimis.

 

„Maskvėnai visada puola nuo 10 valandos ryto iki 3 valandos popiet. Ir visada tais pačiais keliais. Tik mušt juos. Mes jau nebebijom tankų ir, turiu pasakyti, jei atvažiuojate tik vienu tanku - gaila“, pasakoja Čornovol.

(104)
(4)
(100)

Komentarai (2)