[Žinios trumpai] Tai, ką Ukrainos kariai išdarinėja Mariupolyje, paneigia visas karo vadovėlių taisykles: apie tai bus galima kurti filmus  (1)

Jūrų pėstininkai Mariupolyje padarė didžiulių nuostolių rusų fašistams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-10 [Žinios trumpai] Tai, ką Ukrainos kariai išdarinėja Mariupolyje, paneigia visas karo vadovėlių taisykles: apie tai bus galima kurti filmus  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas paskelbė Mariupolį ginančių jūrų pėstininkų masinio didvyriškumo faktus.

Anot Censor.NET, tai teigiama oficialiame Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo feisbuko puslapyje.

Pareiškime sakoma: „Daugelyje karo vadovėlių rašoma, kad vienetas, kuris yra ginamas visiškoje apsuptyje, gali atlaikyti šiuolaikines kovas ne ilgiau kaip savaitę. Tačiau kontradmirolo Michailo Bilinskio vardu pavadintos atskirosios jūrų pėstininkų brigados kariai jau 45 dienas didvyriškai tramdo Rusijos fašistų invaziją.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6229

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Nors yra nuolat apšaudomi, jie sugebėjo išlaikyti kovinį pajėgumą ir kiekvieną dieną duoti priešui „į dantis“. Naujausiais skaičiavimais, jūrų pėstininkai Rusijos naciams padarė didžiulių nuostolių.

Štai tik keli šios herojiškos kovos pavyzdžiai, kurie, neperdedant, bus įtraukti į visus karo meno vadovėlius.

Saugumo sumetimais herojų neįvardinsime, bet tikrai ateis laikas ir visa šalis žinos jų vardus.

Taigi, jaunesnysis seržantas M. vadovauja snaiperių grupei, sėkmingai įvykdžiusiai kovinę misiją snaiperiams sunaikinti. Vos per savaitę jis asmeniškai nužudė 10 rusų ir sužeidė aštuonis.

Be to, jūrų pėstininkai aptiko priešo ginklų ir įrangos vietą, ir greitai bei tiksliai nurodė koordinates, kurios leido nuslopinti priešo ugnį ir sustabdyti jūrų pėstininkų pozicijų apšaudymą.

 

Leitenantas V. savo sąskaitoje turi mažiausiai du sunaikintus priešo tankus. Visų pirma, jūrų pėstininkas 2022 m. kovo 6 d. Mariupolio pakraštyje mūšio metu, nepaisant artimo nuotolio ir pavojaus pakliūti į priešo ugnį, šūviu iš RPG-7 sunaikino priešo T-72.

2022 m. kovo 29 d. Mariupolio mūšio metu leitenantas V. kartu su įgula sunaikino kitą priešo tanką T-72, šį kartą naudodamas NLAW.

Be to, 2022 m. kovo 22 d. vyresnysis jūrų pėstininkas G. numušė operatyvinį-taktinį ORLAN tipo UAV.

Jūrų pėstininkai kiekvieną dieną atlieka žygdarbius, daugelis jų yra sužeisti ir grįžta į mūšį. Visų pirma, 2022 m. kovo 9 d., per jūrų pėstininkų bataliono artilerijos apšaudymą, buvo sužeisti 8 kariai.

 

Rizikuodamas gyvybe jūreivis N. automobiliu HAMMER atliko greitą sužeistųjų evakuaciją. Vykdydamas šią užduotį jūrų pėstininkas buvo sužeistas skeveldrų. Tačiau po keturių dienų, 2022 m. kovo 13 d., jis tiksliu šūviu iš RPG-7B pataikė į URAL-4320. Dėl to buvo sunaikintas automobilis su amunicija ir priešo darbo jėga.

Ir tokių pavyzdžių yra daug. Jūrų pėstininkai ir toliau naikina okupantus, jie kovoja už visą šalį. Priešas sutelkė milžiniškas jėgas miesto užgrobimui, tačiau visų Mariupolio gynėjų drąsos ir jėgos dėka Rusijos planai vis dar lieka tik planais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(4)
(128)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: