Iš Rusijos neliktų akmens ant akmens: nesunkiai laimėjo „lenkų karą" ir tai buvo tikra katastrofa  ()

Rusijos Federacijos pergalė kare su Ukraina jai taptų dar katastrofiškesnė nei dabartinė situacija, mano Igoris Eidmanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pralaimėjimas, kurį Rusija patiria užkariavimo kare prieš Ukrainą, iš tikrųjų yra didžiulė šalies sėkmė.

Apie tai savo „Facebook" tinklaraštyje rašo Rusijos opozicionierius, sociologas Igoris Eidmanas.

„Net jei būčiau Rusijos patriotas (saugok Dieve), vis tiek pasisakyčiau už greitą Rusijos pralaimėjimą šiame kare. Jei Vokietija būtų pralošusi Lenkijos kampaniją 1939 m., Antrasis pasaulinis karas būtų pasibaigęs dar neprasidėjęs. Ne tik būtų išvengta agresijos aukų, bet pati Vokietija būtų išsaugojus milijonus savo žmonių ir nebūtų buvusi sunaikinta. Hitlerio režimas neišvengiamai žlugtų dėl pralaimėjimo pirmame dideliame kare. Ir Vokietija, matyt, būtų sugrįžusi į demokratijos kelią. Bet vokiečiai savo didelei nelaimei nesunkiai laimėjo „lenkų karą".

Rusams kol kas labiau pasisekė. Jie pralaimi karą prieš Ukrainą. Jei, neduok Dieve, būtų jau laimėję, Kremliaus avantiūristai būtų nuėję toliau, kol pradėtų kovą su NATO. Tada iš Rusijos neliktų akmens ant akmens. Maskva tada pavydėtų Berlyno pokario griuvėsių. Netgi tokie „valio-patriotai" kaip I. Strelkovas-Girkinas jau supranta, jog Rusija pralaimi karą prieš Ukrainą.

 

Belieka jiems suvokti, kad ankstyvas pralaimėjimas (įskaitant pasitraukimą iš okupuotų teritorijų ir reparacijų mokėjimą) RF yra didžiulė laimė. V. Putinas įvarė Rusiją į tokią situaciją, kad visos kitos galimybės jai (deja, ir pasauliui) bus blogesnės ir žalingesnės. Ar jie supras?".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(2)
(131)

Komentarai ()