Tai būtų tikra kiaulystė Ukrainai: Vokietija į karą gali išsiųsti tankus „Leopard 1“  ()

JAV užsiminė Vokietijai, kad neprieštarauja „Leopard“ tankų perdavimui Ukrainai, tačiau, atsižvelgiant į Vokietijos atsisakymą aprūpinti Ukrainą oro gynybos sistemomis „Patriot“, toks pristatymas greičiausiai neįvyks arba Vokietja pateiks Ukrainai pasenusius tankus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai 24-ajam kanalui pasakojo Informacinio pasipriešinimo grupės karinis-politinis stebėtojas Aleksandras Kovalenko.

Pasak jo, nors tankai „Leopard“ yra kokybiški, jie labai reikalingi Ukrainai, tačiau viskas priklauso nuo modifikacijos.

Pagrindinė problema ta, kad Vokietija gali aprūpinti Ukrainą pasenusiais, 1970-aisiais pagamintais tankais „Leopard 1“. Anot Kovalenko, Ukrainai tokios technikos visiškai nereikia, nes Ukrainos kariai, skirtingai nei Rusijos, nėra patrankų mėsa, kad kautųsi su tokia pasenusia technika.

„Jie gali atsiųsti mums senus „Leopard 1“ – o kas tada? Jie praneš Vašingtonui, sakys, jūs paprašėte mūsų duoti tankus, mes davėme“, – sakė Kovalenko.

 

Aleksandras Kovalenko tvirtina, kad Ukrainai reikia „Leopard 2A“ A5, A6 ar A7 modifikacijų, kurios būtų modernesnės ir galės efektyviau atlikti savo funkcijas mūšio lauke. Tuo pačiu metu „Leopard 1“ tankai yra prastesni nei T-72, T-80 ir T-64 ir turi nepakankamą pabūklo galią bei abejotiną šarvų storį, kuris negali apsaugoti nuo šiuolaikinės 125 mm amunicijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(9)
(76)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()