Baltijos jūroje Rusiją ištiko „infarktas“  ()

Rusijos naftos kaina dėl klientų trūkumo krito iki 43 USD už barelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos naftos rinką Baltijos jūroje ištiko „infarktas“, kai gruodžio 5 d. įsigaliojo ES sankcijos rusiškai naftai: „Urals“ naftos kaina nukrito iki 43,72 USD už barelį. Maskva potencialius klientus turi vilioti didžiulėmis nuolaidomis.

„Argus“ duomenimis, „Urals“ partija už minėtą kainą buvo prekiaujama gruodžio 7 dieną su siuntimu iš Primorės uosto.

„Urals“ nafta sudaro 60 % viso Rusijos naftos eksporto. Kainos skirtumas tarp Rusijos prekės ženklo ir Šiaurės jūros „Brent“ yra beveik 40 USD.

Tuo tarpu rusiška Rytų Sibiro nafta ESPO, kuri gabenama iš Ramiojo vandenyno uostų į Kiniją, vis dar kotiruojama kur kas aukščiau – 68,72 dolerio už barelį, tačiau Rusija priversta nuleisti ir šios naftos kainą. Dabar nuolaida siekia 6 USD už barelį, o prieš mėnesį – tik 2 USD.

„Reuters“ pašnekovai pastebi, kad problemų kyla ir dėl ESPO naftos eksporto. Pavyzdžiui, nuo gruodžio 8 dienos su gruodžio mėnesio siunta nebuvo galima parduoti dviejų partijų, nepaisant to, kad nuolaidos joms jau išaugo iki 7-8 dolerių.

 

Nekreipdamos dėmesio į sankcijas, Kinijos nevalstybinės naftos perdirbimo įmonės yra pasiruošusios pirkti Rusijos naftą, tačiau šioje rinkoje Rusija turi konkuruoti su kita šalimi, kuriai taikomos sankcijos – Iranu, kuris taiko 10 USD už barelį nuolaidas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(1)
(69)

Komentarai ()