Specialiosios tarnybos: „į karą pakilo visa imperinė Rusija, tai sustabdyti įmanoma tik vienu būdu“  (1)

Lenkijos specialiųjų tarnybų atstovas Stanislavas Žarinas pažymėjo, kad pastaruoju metu žiniasklaidoje skleidžiama mintis, kad karas Ukrainoje yra asmeninis Putino karas. Tačiau iš tikrųjų agresyvi Kremliaus politika niekur nedings Putinui pasitraukus iš politinės arenos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informacinėje erdvėje, kalbant apie Rusijos ir Ukrainos karą, dėmesys sutelkiamas į pagrindinį Rusijos prezidento Vladimiro Putino vaidmenį. Tačiau Rusijos agresija prieš Ukrainą yra visos Kremliaus politikos, kurioje yra imperinių ambicijų, rezultatas.

Prie tokių išvadų priėjo Lenkijos specialiųjų tarnybų atstovas Stanislavas Žarinas.

Pasak Žarino, žiniasklaida ilgą laiką koncentruojasi į V. Putino vaidmenį kare, skleidžia gandus apie jo psichinę ir fizinę ligą bei kursto ginčus. Taip susidaro įspūdis, kad karas prieš Ukrainą yra asmeninis V. Putino karas, kuris gali tapti informaciniais spąstais. Žarino teigimu, agresija prieš Ukrainą yra visos valstybės veiksmai, o kare dalyvauja visos Rusijos struktūros.

„Rusijos politikai nesvarbu, kaip išdėstyti skaičiai. Invazija į Ukrainą yra ne asmeninių Putino planų, o Kremliaus imperinės politikos rezultatas“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė politikas.

Anot jo, sutelkus dėmesį į patį Putiną, galima daryti naivias prielaidas, kad jo pasitraukimas iš Rusijos politinės arenos kažką pakeis Rusijoje ir dėl to neva sukurs palankią dirvą bendradarbiavimui. Tačiau taip manyti yra klaida, mano Žarinas.

 

„Pats Putinas nėra atsakingas už agresyvų Rusijos imperializmą. Ši politika nepasikeis, net jei Kremliuje įvyks personalo pasikeitimai. Rusijos imperializmas kyla iš valstybės prigimties“, – pabrėžė Žarinas.

Žarinas įsitikinęs, kad norint tai pakeisti, Rusijos imperializmas turi būti sustabdytas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(135)
(4)
(131)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: