Rusijos kariuomenėje panika: strateginiai lėktuvai skubiai gabenami už poliarinio rato - kas vyksta?  (1)

Rusija perkelia lėktuvus į skirtingus aerodromus: kaip tai paveiks atakas prieš Ukrainą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprogimai kariniuose aerodromuose paveikė rusus. Okupantai pradėjo perkeldinėti savo lėktuvus į skirtingus aerodromus. Kaip tai paveiks masines atakas prieš Ukrainą?

Apie tai „24 kanale“ pasakojo Karinių teisės tyrimų centro vadovas Aleksandras Musijenko. Jis pažymėjo, kad pastarieji du sprogimai tikrai rimtai sujudino Rusiją.

Visų pirma, pasak jo, dabar vyksta rimtas šurmulys kariuomenės vadovybėje.

„Jie bando tai nuslėpti, nekalbėti viešai, nes negali pripažinti, kad nesugebėjo apsaugoti strateginių aerodromų ir užkirsti kelią smūgiams“, – sakė ekspertas.

„Šių dviejų ar trijų atvejų aerodromuose rusams pakako iš dalies perkelti strateginę aviaciją į Murmansko sritį – tai yra už poliarinio rato, arčiau sienos su Norvegija, kur, jų manymu, jų pasiekti nepavyks“, – sakė Musijenko.

Ekspertas paaiškino, kad rusams bus sunku atlikti raketų smūgius.

„Anksčiau virš Kaspijos jūros būdavo paleidžiamos raketos, bet ne visos skrisdavo į Ukrainą. Dalis jų patenka į jūrą, todėl pasirinko būtent šią teritoriją“, – pridūrė jis.

Be to, Musijenko pažymėjo, kad oro erdvė buvo uždaryta virš Rusijos pietų.

„Taigi, rusams arba reikia „uždaryti“ dangų toliau, arba reikia gabenti lėktuvus su prieiga prie Kaspijos jūros ir iš ten paleisti raketas“, – aiškino jis.

 

Pasak eksperto, raketų gabenimas sukurs papildomų sunkumų.

„Galbūt tai turės įtakos pasirengimui raketų smūgiams. Anksčiau juk visas mechanizmas buvo pastatytas ir veikė aplink Engelso oro bazę, o iš ten buvo netoli Kaspijos jūros, ten buvo atgabentos raketos. Dabar situacija keičiasi“, – pažymėjo Musijenko.

Anot jo, jei tokių atvejų su sprogimais Rusijos aerodromuose būtų dar keli, galbūt jų strateginė aviacija jau būtų už Uralo ar kur nors už poliarinio rato.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(185)
(3)
(182)

Komentarai (1)