[Žinios trumpai] „Financial Times“ iš slapto šaltinio sužinojo, kaip Ukraina susprogdino Rusijos oro bazę Engelse  ()

Šaltinis Kyjive „Financial Times“ papasakojo apie bepiločius orlaivius, skirtus smogti kariniams taikiniams toli nuo Ukrainos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-10 [Žinios trumpai] „Financial Times“ iš slapto šaltinio sužinojo, kaip Ukraina susprogdino Rusijos oro bazę Engelse  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Riazanės ir Saratovo regionuose esančius karinius aerodromus gali atakuoti Ukrainos valdžios kartu su privačiu verslu sukurti bepiločiai orlaiviai, „Financial Times“ sakė anoniminis Ukrainos vyriausybės patarėjas gynybos klausimais.

Anot jo, įgyvendinant šią iniciatyvą, tokius bepiločius orlaivius galima gaminti gausiai. Šaltinis patikslino, kad dronai nėra „Ukroboronprom“ kūrinys, kaip spėliojo kai kurie analitikai, ir nėra sovietinio drono modifikacija, kaip teigė Rusijos gynybos ministerija.

Jis teigė, kad šie dronai naudoja inercinės navigacijos technologiją, kuri leidžia jiems judėti taikinio kryptimi be palydovinio ryšio, todėl juos perimti daug sunkiau. „Ši technologija yra tokia tiksli, kad į Mėnulį būtų galima išsiųsti žmogų raketa, o tai yra daug sunkiau nei pataikyti į didelę Rusijos oro bazę tūkstančio kilometrų atstumu“, – aiškino FT šaltinis.

Tas pats žmogus paaiškino, kad šie smūgiai oro bazėms yra naujos Kyjivo taktikos dalis, kuria siekiama sutrikdyti Maskvos karinį planavimą ir daryti įtaką visuomenės nuomonei, demonstruojant, kad Rusijoje nėra objektų, kurie būtų visiškai apsaugoti nuo Ukrainos smūgių. „Mes neturime jokių nuotolio apribojimų  ir netrukus galėsime pataikyti į bet kokius taikinius Rusijos teritorijoje, taip pat ir Sibire“, – sakė jis.

 

Ukrainos inžinierius, kuris kuria bepiločius orlaivius kariuomenei, FT sakė, kad dronai, panaudoti atakuojant dvi Rusijos oro bazes, gali pasiekti garsui artimą greitį.

(236)
(3)
(233)

Komentarai ()

Susijusios žymos: