[Žinios trumpai] JK žvalgyba skelbia pavojingą informaciją: Rusija pakoregavo „specoperacijos“ tikslus - tai daug ką keičia  ()

Kremlius šiek tiek pakoregavo „specialiosios operacijos“ Ukrainoje tikslus, kurių detales sužinojo Didžiosios Britanijos gynybos ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 8 d. interviu Rusijos žiniasklaidai metu Rusijos Federacijos vadovo spaudos sekretorius šiek tiek pakeitė Kremliaus tikslus. Svarbiausia „apsaugoti" Donbaso ir okupuotos pietų Ukrainos dalies gyventojus nuo Kyjivo.

Tuo pat metu D. Peskovas taip pat leido suprasti, kad pati „specialioji operacija" gali užsitęsti ilgus metus. Į šią problemą dėmesį atkreipė Didžiosios Britanijos gynybos ministerija, savo puslapyje socialiniame tinkle paskelbusi pranešimą.

 

Net nepaisant D. Peskovo komentaro ir tariamai „naujų" „specialiosios operacijos" tikslų, jo teiginius reikėtų vertinti taip, kad Rusijos Federacija nesiruošia baigti karo ir sėsti prie derybų stalo.

RF vis dar ketina įtvirtinti visišką Donbaso, Zaporožės ir Chersono regionų kontrolę. Tuo pačiu metu aukštoji karinė vadovybė teikia pirmenybę taktikai, judant gilyn į Donbasą ir bandant pasiekti administracines regionų sienas.

 

Rusijos strategija vargu ar pasieks savo užmojus: labai mažai tikėtina, kad jos ginkluotosios pajėgos šiuo metu sugebėtų sukurti veiksmingą šoko kumštį, galintį atkovoti šias sritis. Taip pat mažai įtikėtina, jog netolimoje ateityje okupantams pavyks padaryti didelę pažangą Donbase.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(4)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()