[Žinios trumpai] G7 nusiuntė grėsmingą žinutę asmeniškai Putinui  ()

Galiausiai Rusija bus priversta sumokėti už Ukrainos civilinės infrastruktūros atstatymą, o Putinas bus patrauktas atsakomybėn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

G7 lyderiai patikino Ukrainai tvirtą paramą ir pažadėjo papildomą karinę pagalbą oro gynybos sistemų pavidalu. Tai teigiama po jų susitikimo paskelbtame pranešime.

„Mes ir toliau koordinuosime pastangas, kad patenkintume neatidėliotinus Ukrainos karinės ir gynybinės įrangos poreikius, daugiausia dėmesio skirdami Ukrainai oro gynybos pajėgumų suteikimui“, – sakoma pareiškime.

G-7 lyderiai pasmerkė Rusijos raketų atakas svarbiai Ukrainos civilinei infrastruktūrai, įvardinę juos kaip karo nusikaltimus ir patikino, kad galiausiai Rusija bus priversta sumokėti už jos atstatymą.

„Prezidentą Putiną ir kitus susijusius asmenis patrauksime atsakomybėn pagal tarptautinę teisę“, – sakoma pareiškime.

 

G7 taip pat perspėjo Rusiją nenaudoti masinio naikinimo ginklų Ukrainoje:

„Pakartojame, neatsakinga Rusijos branduolinė retorika yra nepriimtina ir bet koks cheminio, biologinio ar branduolinio ginklo panaudojimas turės skaudžių pasekmių.“

G7 pareiškė, kad Rusijos užkariavimo karas turi liautis – tai galima padaryti nedelsiant, jei ji išves savo karius iš Ukrainos teritorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(179)
(4)
(175)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: