[Žinios trumpai] Vakarai išsigandę, kas vyksta: žmonės iš Zelenskio aplinkos nori pakeisti Zalužną  (1)

„Abu generolai teigia, kad visiškai vienas kitu pasitiki ir nori likti nuošalyje nuo politikos.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie prezidentui Volodymyrui Zelenskiui artimi žmonės norėtų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą Valerijų Zalužną pakeisti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadu Oleksandru Sirskiu, ir tai kelia susirūpinimą aukštiems Vakarų kariuomenės pareigūnams.

Apie tai rašo „The Economist“, praneša Censor.NET su nuoroda į „Ukrainska Pravda“.

„Kai kurie, esantys aplink prezidentą, norėtų jį (Zalužną. – Red.) pakeisti generolu Oleksandru Sirskiu, Ukrainos sausumos pajėgų vadu“, – rašo laikraštis.

Leidinio teigimu, Zalužno populiarumas sukėlė netikrumo nuotaikas Prezidentūroje, kuri atliko ukrainiečių apklausą, ar jie balsuotų už generolo politinę partiją, nors jis ir neturi partijos.

Zelenskiui artimi pareigūnai pabrėžia, kad generolas Zalužnas nesilankė priešakinėse linijose, o generolo gynėjų teigimu, taip yra todėl, kad tie patys pareigūnai jam uždraudė tai daryti, priduria „The Economist“.

Aukštas užsienio karinis pareigūnas manė, kad geriausiu atveju ši menka konkurencija yra atitraukiantis dėmesį momentas. Blogiausiu atveju, tai gali pakenkti Ukrainos vienybei ir susilpninti Vakarų pasitikėjimą šalies lyderiais.

Užsienio kariuomenės aukšto rango pareigūnas sakė, kad: „Dabar ne laikas politikuoti ar bandyti pakirsti pasitikėjimą tarp politinės ir karinės vadovybės“.

 

„The Economist“ pažymi, kad anksčiau Sirskis iš tikrųjų buvo Zalužno, kuris 2021 m. liepą buvo paskirtas vyriausiuoju visų ginkluotųjų pajėgų vadu, vyresnysis vadas. Ir kai kurie politikai gali pasinaudoti šiuo faktu, akivaizdžiai bandydami kurstyti įtampą tarp jų.

Net sklando gandai, kad prezidento kanceliarija gali susigundyti populiarų, bet nepriklausomu mąstymu garsėjantį generolą Zalužną, pakeisti buvusiu bosu. Šie gandai kelia susirūpinimą aukštiems Vakarų kariuomenės pareigūnams. Abu generolai savo ruožtu teigia, kad visiškai vienas kitu pasitiki ir nori likti nuošalyje nuo politikos“, – rašo laikraštis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(20)
(-6)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: