[Žinios trumpai] „Wagner“ buvo tiesiog nušluoti: Rusija skelbia apie milžiniškus nuostolius  ()

Mūšiai dėl Bachmuto vyksta nuo 2022 metų rugpjūčio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio mėnesį, eilinio Bachmuto šturmo metu, buvo likviduota 17, apie 70 okupantų sužeista.

Ši informacija buvo oficialiai patvirtinta Rusijoje. Žinoma, kad lapkričio 2 dieną įsibrovėliai pradėjo dar vieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijų šturmą Bachmuto srityje – 17 „wagneriečių“ grįžo namo plastikiniuose maišeliuose, o dar 70 pateko į ligonines.

Gruodžio 14 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas Anatolijus Štefanas paskelbė naujieną savo „Telegram“ puslapyje.

Rusijos žurnalistė Julija Litvinova pranešė, kad gruodžio 12 dieną Saranske (RF) buvo palaidotas 40-metis „wagnerietis“ Aleksandras Kudriašovas. Vienu metu jis buvo nusikalstamos grupuotės „Jugozapad“ (Saranskas) narys. Gali būti, kad jis sėdėjo kalėjime, kai Prigožinas jį užverbavo karui prieš Ukrainą.

 

Taip pat žinoma, kad „LLR“ lyderis Leonidas Pasečnikas po mirties okupantą apdovanojo medaliu, tačiau tai jam mažai rūpi.

Žurnalistės teigimu, lapkričio 2 dieną „wagneriečiai“ didžiulėmis pajėgomis šturmavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas Bachmuto srityje – pas Kobzoną išvyko 17 žmonių, dar apie 70 su įvairiais sužalojimais atsidūrė ligoninėse. Ir tai vos vienas epizodas.

 

Mūšiai dėl Bachmuto vyksta nuo 2022 metų rugpjūčio. Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau nesuskaičiuoja atmuštų priešo atakų kiekio ir nukautų bei sužeistų okupantų skaičiaus.

Gruodžio 9 dieną Ukrainos prezidentas paskelbė, kad didžiausios kovos Donbase vyksta Bachmuto, Marinkos, Soledaro ir Kremenos srityse.

Karo ekspertas Olegas Ždanovas neabejoja, kad jei Bachmutas bus paimtas, užpuolikai šią naujieną pateiks visuomenei kaip Berlyno užėmimą Antrojo pasaulinio karo metais. Taip pat tokia situacija leistų surengti naują mobilizacijos bangą, nors Rusijos Federacijoje ji nesiliauja iki šiol.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: