Estijos karo žvalgybos centras skelbia, kiek amunicijos turi Rusija, kiek pagamina per metus ir kiek laiko dar gali kariauti  ()

Rusijos kariuomenei pasitraukus iš Kyjivo, Charkivo srities, Chersono ir dešiniojo Chersono srities kranto, Rusijos valdžia baiminasi, kad gali netekti dar daugiau okupuotų žemių Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius nerimauja dėl lėto Rusijos kariuomenės amunicijos papildymo, dėl ko kyla grėsmė Rusijos Federacijos pozicijoms Donbase, Chersono ir Zaporižios regionuose, rašo „Bloomberg“, remdamasis trimis prezidento administracijai ir Rusijos gynybos ministerijai artimais šaltiniais.

„Bloomberg“ pašnekovai teigė, kad Rusijos kariai išleidžia per daug sunkiai atsinaujinančių išteklių, neturėdami didelio efektyvumo ir aiškaus supratimo, kaip pasiekti pergalę kare.

Medžiagoje rašoma, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimą atsisakyti tradicinės kasmetinės spaudos konferencijos padiktavo nesėkmės mūšio lauke.

Didžiosios Britanijos gynybos štabo viršininkas admirolas Tony Radakinas įsitikinęs, kad Rusijos pusė patiria kritinį artilerijos sviedinių trūkumą, nes nesitikėjo, kad karo veiksmai užsitęs taip ilgai.

 

Sviedinių trūkumas neigiamai veikia Rusijos kariuomenės galimybes vykdyti sausumos puolimo operacijas, pabrėžė vyresnysis karininkas.

Tuo pat metu Estijos karo žvalgybos centras mano, kad Rusijos arsenale vis dar yra apie 10 milijonų artilerijos sviedinių. Be to, per metus ji gali pagaminti 3,4 mln. sviedinių. Šio skaičiaus pakanka kariauti dar metus, pažymėjo žvalgybos centras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(5)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()