[Žinios trumpai] Graikija kviečiasi JAV kariuomenę ir siūlo galingą sandėrį dėl Ukrainos  (1)

Graikija turi pasiūlymą, kuris gali būti naudingas Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Graikijos gynybos ministras Nikolaosas Panagiotopoulosas pareiškė, kad Atėnai gali perduoti Ukrainai graikų priešlėktuvinių raketų sistemas S-300, jei Jungtinės Valstijos vietoj jų Kretoje dislokuos „Patriot“.

„Jeigu JAV saloje (Kretoje) įdiegs „Patriot“ sistemą ir ją integruos, prijungs prie nacionalinės oro gynybos sistemos, tuomet S-300 gali būti pašalintos. Ta pati procedūra galioja ir bet kuriai kitai Rusijos gamybos oro gynybos sistemai, kurią jie gali norėti siųsti į Ukrainą“, sakė Panagiotopoulosas.

Graikija turi ir kitų rusiškų/sovietinių sistemų - „Tor-M1“ ir „9K33 Osa“.

Dar rugsėjį Graikijos ministras pirmininkas Kyriakas Mitsotakis tvirtino, kad Graikija neketina į Ukrainą siųsti Rusijoje pagamintų priešlėktuvinių raketų sistemų S-300, nes nenori susilpninti savo oro gynybos. To nereikėtų, jei šią atsivėrusią skylę kompensuotų JAV. Priminsime, kad balandį Slovakija perdavė Ukrainai oro gynybos diviziją S-300, vietoj jos gaudama Amerikos „Patriot“.

 

Graikija perdavė Ukrainai  BMP-1 pėstininkų kovos mašinų mainais į vokiškus „Marder1A3“ tipo šarvuočius. „Patriot“ sandoris JAV ir Ukrainai gali būti patrauklus, nes ukrainiečių nereikėtų apmokyti naudotis nauja sistema - S-300 Ukrainos oro gynybai yra gerai pažįstamas ginklas, o štai „Patriot“ reikalautų ilgesnių mokymų. Be to, „Patriot“ būtų išlaikyta NATO gynybos zonoje.

 

(75)
(2)
(73)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: