Kremlius bus šokiruotas: per vakar vykusį Kyjivo puolimą Ukraina smogė grandiozinį smūgį atgal  (1)

Vakar Rusija vien į Kyjivą paleido apie 40 raketų, dauguma jų buvo numuštos. Taip pat priešo sviediniai buvo sunaikinti Dnipre, Vinycioje, Chersone ir kituose regionuose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-17 Kremlius bus šokiruotas: per vakar vykusį Kyjivo puolimą Ukraina smogė grandiozinį smūgį atgal  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 16-osios rytą per masinį Ukrainos apšaudymą Rusija į Kyjivą paleido apie 40 raketų. Tai vienas didžiausių išpuolių prieš sostinę nuo invazijos pradžios.

Tai buvo pasakyta Kyjivo miesto karinėje administracijoje.

Pranešama, kad 37 iš 40 Rusijos raketų numušė Ukrainos oro gynybos pajėgos.

„Informacija apie sunaikinimą ir aukas tikslinama. Nors žinoma apie vieną nukentėjusįjį Dnipro srityje, medicinos pagalba asmeniui buvo suteikta vietoje, neguldant į ligoninę“, – pridūrė karinė administracija.

Tuo tarpu Dnipro srities karinės administracijos vadovas Valentinas Rezničenka pridūrė, kad Ukrainos gynėjams pavyko danguje virš regiono numušti 10 priešo raketų.

Taip pat Žitomyro karinės administracijos vadovas Vitalijus Bunečko sakė, kad Rusijos kariuomenė Žitomyro srityje paleido 2 raketas. Vienai iš jų pavyko išvengti oro gynybos. Per išpuolius niekas nenukentėjo.

Operatyvinė komanda „Pietūs“ pranešė, kad danguje virš Vinycios regiono buvo sunaikintos 6 raketos Kh-101 ir Kh-555. Taip pat virš Chersono ir Mykolajivo sričių buvo numuštos 5 rusų raketos „Kalibr“.

 

Primename, kad gruodžio 16 dieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas pranešė, kad per rytinę ataką Rusija paleido daugiau nei 60 raketų. Anot jo, oro gynybos pajėgos dirbo „neblogai“. Jis pažymėjo, kad Rusijos Federacija „tradiciškai“ atakavo naudodama sparnuotąsias raketas Kh-555, Kh-101 ir „Kalibr“.

Rusija atakavo Kyjivą, Dniprą, Zaporižią, Charkivą ir kitus Ukrainos miestus. Kaikuriose gyvenvietėse nėra šildymo ir vandens.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(23)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: