„Neaiškinkite, ką mums daryti“: Pentagonas skelbia griežtą atsakymą Rusijai  ()

Pasak JAV gynybos departamento atstovo, Rusija žiauriai užpuolė Ukrainą ir dabar tyčia naikina civilinę infrastruktūrą. Ginklai, kuriuos Vašingtonas nori tiekti Kijevui, yra skirti ukrainiečiams apsaugoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagono atstovas generolas Patas Ryderis sakė, kad JAV neleis Rusijai diktuoti, ką daryti dėl karinės pagalbos Ukrainai. Apie tai rašo CNN.

Anot jo, JAV prezidento Joe Bideno administracija siunčia Ukrainai karinę pagalbą, kuri yra būtina gynybai. Ir jokie komentarai iš Rusijos ambasados ​​JAV tam įtakos neturės.

Ryderio teigimu, Rusijos komentarai dėl oro gynybos sistemų „Patriot“ perdavimo Ukrainai yra „ironiški ir daug ką pasakantys“.

Jis pažymėjo, kad Rusija žiauriai užpuolė Ukrainą ir dabar tyčia griauna civilinę infrastruktūrą, žudo civilius. Sistemomis, kurias Vašingtonas nori perkelti į Kijevą, siekiama apsaugoti ir išgelbėti ukrainiečių gyvybes.

 

Ryderis pakartojo, kad Rusija gali bet kada deeskaluoti vykstantį konfliktą, jei to norėtų.

„Svarbu prisiminti, kad Rusija čia yra agresorė. O kalbant apie eskalavimą. Šiandien jie galėtų deeskaluoti situaciją atitraukdami savo pajėgas ir išgelbėdami daugybę nekaltų gyvybių, tačiau akivaizdu, kad jie nusprendė padvigubinti savo pastangas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(242)
(7)
(235)

Komentarai ()