Skelbiamas Putino vizito į Baltarusiją tikslas: „Lukašenka daug kam priešinasi“  ()

Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino vizitas į Minską neprivers Baltarusijos kariuomenės pradėti karo, yra įsitikinęs Oleksijus Arestovičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą per pastaruosius trejus metus Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas skrenda į Minską su darbo vizitu. Šis renginys vyks gruodžio 19 d. Su Baltarusijos kolega Aleksandru Lukašenka jis ketina aptarti penkis klausimus.

Juos išsakė Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovičius laidos „Feygin LIVE“ eteryje.

„Galiu įvardyti darbotvarkę: santykiai Rusijos, Baltarusijos ir Kinijos trikampyje, santykiai su Vakarais, Baltarusijos ginkluotės ir karinės technikos likučių perdavimas Rusijos kariuomenei, Rusijos ginkluotųjų pajėgų mokymai Baltarusijos poligonuose ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų panaudojimas prieš Ukrainą iš Baltarusijos teritorijos“, – sakė Arestovičius.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad raketos iš Baltarusijos teritorijos į Ukrainą nustojo skristi jau prieš kurį laiką. Jis mano, kad tai Lukašenkos nuopelnas.

„Lukašenka priešinasi, jis neduoda leidimo“, – sakė patarėjas.

Arestovičius įsitikinęs, kad klausimas dėl Baltarusijos kariuomenės įsivėlimo į karą šio vizito metu nebus išspręstas. Žinoma, Maskva to norėtų. Tačiau, pasak jo, ši perspektyva yra neįgyvendinama.

 

Verta paminėti, kad neseniai Ukrainos pajėgų vyriausiasis vadas generolas Valerijus Zalužnas pareiškė, kad Rusija ruošiasi naujam puolimui prieš Kyjivą. Jis patikslino, kad dėl to neabejoja. Kyjivas tikisi eskalacijos jau pirmaisiais kitų 2023 m. mėnesiais. 

Nepranešama, ar Baltarusijos teritorija vėl bus panaudota invazijai. Kyjivas ruošiasi tokiam scenarijui. Pastaruosius 10 mėnesių Ukrainos ginkluotosios pajėgos stiprino savo gynybą palei visą sieną su Baltarusija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()