Kremlius 3 kartus atidėjo įsiveržimą į Ukrainą - skelbiama, ką tuo metu FSB galvojo apie Rusijos kariuomenę  ()

Ukrainos žvalgybos duomenimis, galiausiai RF ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas pritarė didelio masto karinių operacijų pradžiai. Tačiau jis neįvertino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, nes Rusijos daliniai buvo aprūpinti tik trims dienoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovo pavaduotojas Vadymas Skibickis sakė, kad Kremliaus vadovybė tris kartus atidėjo plataus masto invaziją į Ukrainą datą, paskutinį kartą vasario viduryje, rašo „Bild“.

Po diskusijų su Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininku Valerijumi Gerasimovu ir Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kelis kartus atidėjo puolimą.

Pranešama, kad FSB pareigūnai buvo įsitikinę, kad ginkluotosios pajėgos buvo gerai parengtos, nes buvo išleisti didžiuliai ištekliai.

Galiausiai Gerasimovas pritarė didelio masto karinių operacijų pradžiai, tačiau neįvertino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, nes Rusijos daliniai buvo aprūpinti tik trims dienoms.

GUR informatoriai

GUR teigimu, nuo pat intensyvaus karo etapo pradžios Ukrainos žvalgyba turėjo pakankamai informatorių tarp civilių gyventojų.

„Beveik kiekvienas ukrainietis telefonu pranešė, kur dabar dislokuoti Rusijos kariai“, – sakė Skibickis ir pridūrė, kad dėl to Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali tiksliai pasakyti, kiek rusų yra kiekvienoje gyvenvietėje.

Kremliaus planai

 

Išlaisvinus Chersoną, prasidėjo naujas karo etapas. Iš Chersono srities pasitraukusios Rusijos pajėgos buvo perdislokuotos į Zaporožės, Luhansko ir Donecko sritis.

„Pirma, jie nori kontroliuoti visą Donecko sritį, antra, iš pietų nori pulti Kramatorsko ir Slavjansko miestus“, – dabartinius RF ginkluotųjų pajėgų planus aiškino Vadimas Skibickis.

Jis taip pat pridūrė, kad karas Ukrainoje iš esmės išsekino Rusijos kariuomenę. Be didelių personalo nuostolių dėl sankcijų Rusijos Federacija turėjo sunkumų gamindama daugelį kai kurių ginklų tipų komponentų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(1)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()