[Žinios trumpai] „Galingas siurprizas Kremliui“: Ukraina ruošia dovaną Naujųjų metų proga  ()

Akivaizdu, kad Kremlius nelaukia Naujųjų metų, nes baiminasi „šventinių staigmenų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daug kas tikėjosi, kad Naujųjų metų išvakarėse ir kitų švenčių dienomis bus laikinos paliaubos, tačiau karas nesustos, o Maskvoje prasidėjo panika tarp ekspertų, suprantančių Ukrainos kariuomenės galią. „24 kanalas“, remdamasis Rusijos žiniasklaida, praneša, kad daugelis rusų pradėjo kalbėti, kad Kremlių gali pulti ukrainiečių bepiločių orlaivių pulkai.

Vienas iš rusų ekspertų, norėdamas apsaugoti Rusiją nuo Ukrainos bepiločių orlaivių, pasiūlė oro žvalgybai naudoti balionus, kaip 1939–1944 m.

Propagandistų teigimu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos Naujųjų metų dieną neva gali prieš juos panaudoti modernizuotus sovietinius bepiločius orlaivius „Tu-141“. „Tai seni dronai, jie yra pagaminti iš metalo, o ne iš kompozicinių medžiagų, ir turi didelį atspindžio paviršių. Jie aiškiai matomi radarų ir raketų nukreipimo stočių ekranuose“, – kalbėjo vienas rusų „ekspertų“.

Kartu verta paminėti, kad Rusijos ekspertai tikina, kad Ukrainos dronai Maskvos nepasieks, tačiau pasienio regionuose gali sukelti nemažai problemų. Tiesa, iš kur tokia informacija - neatskleidžiama. Ukraina niekada nesakė, kad Rusijai ruošia tokias staigmenas. Tikėtina, kad įvyks atvirkščiai - siekdama sumažinti visuomenės paramą Vyriausybei, Rusija gali per šventes surengti pakartotinius reidus prieš energetikos infrastruktūrą. Rusija viliasi, kad taip Ukrainos piliečiai, sušalę ir pavargę nuo gyvenimo tamsoje, ims raginti savo valdžią derėtis su Rusija pagal Rusijai priimtinas sąlygas, tarp kurių - Zaporižės, Chersono, Donecko, Luhansko ir Krymo pripažinimas Rusijai.

 

Neseniai tapo žinoma, kad Ukrainos kariuomenės arsenale gali pasirodyti du nauji bepiločių orlaivių tipai. Apie tai kalbėjo Dmitrijus Šimkovas, „AeroDrone“ įkūrėjas. Būtent ši bendrovė sukūrė dronus, kurie vėliau  gavo leidimą veikti Ukrainos ginkluotosiose pajėgose. Kalbama apie „E-300 Enterprise“ kompleksus, kurių keliamoji galia siekia iki 300 kilogramų, ir „D-80 Discovery“, kurių naudingoji galia – iki 80 kilogramų.

(137)
(3)
(134)

Komentarai ()

Susijusios žymos: