Atskleistas slaptas Patruševo susitikimas su CŽA direktoriumi: Rusija gavo rimtą perspėjimą, skelbiamas Kremliaus atsakymas  ()

JAV 2021 metų lapkritį perspėjo Rusiją dėl invazijos į Ukrainą pasekmių, tačiau Maskva įspėjimų nepaisė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2021 m. lapkričio 2 d. CŽA direktorius Williamas Burnsas atvyko į Maskvą susitikti su Rusijos saugumo tarybos sekretoriumi Nikolajumi Patruševu, kad įspėtų Rusijos pusę apie puolimo prieš Ukrainą pasekmes. Sprendžiant iš tuometinių Vakarų žiniasklaidos publikacijų apie Rusijos invazijos grėsmę, Amerikos pusė jau tada žinojo apie Kremliaus planus.

Kaip rašo „The New York Times", W. Burnso ir N. Patruševo derybų metu CŽA vadovas perspėjo Rusijos pusę nepradėti plataus masto karo Ukrainoje, išvardindamas Maskvai neigiamas tokio žingsnio pasekmes. Tačiau atsakydamas Rusijos Saugumo Tarybos sekretorius pareiškė, kad Rusijos kariuomenė „yra modernizuota ir gali konkuruoti su amerikiečių".  

„Mes galime tai padaryti (atakuoti Ukrainą – red.). Mes grįžtame", – laikraštis citavo N. Patruševo žodžius susitikimo su W. Burnsu metu. N. Patruševo pareiškimą leidiniui perpasakojo tame susitikime dalyvavęs dabartinis JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas.

 

Medžiagoje pažymima, kad grįžęs į Vašingtoną W. Burnsas pranešė Baltųjų rūmų šeimininkui Joe Bidenui apie Kremliuje priimtą sprendimą pulti Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(7)
(22)

Komentarai ()