[Žinios trumpai] ISW - Lukašenka tikriausiai jau nusprendė dėl karo prieš Ukrainą  ()

Tiesioginis Baltarusijos dalyvavimas kare prieš Ukrainą mažai tikėtinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aleksandras Lukašenka greičiausiai atsisakė Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino teikiamų tolesnių integracijos nuolaidų.

Karo studijų instituto analitikai pastebėjo, kad šalių prezidentai susilaikė nuo diskusijų apie karą Ukrainoje. Tuo pat metu Minskas teigė, kad jiems tariamai iškilo „Vakarų grėsmė“. Savo ruožtu V. Putinas pasiūlė apsvarstyti galimybę apmokyti baltarusių pilotus naudoti „šaudmenis su specialiomis kovinėmis galvutėmis“.

„Lukašenka naudojasi Baltarusijos sienų apsaugos nuo Vakarų ir NATO retorika, stengdamasis išvengti dalyvavimo Rusijos invazijoje į Ukrainą. Panašias aliuzijas į galimą branduolinio ginklo dislokavimą Baltarusijoje jis vartojo ir vasario 17 d. “, – rašoma pranešime.

 

Tuo pat metu A. Lukašenka sakė, kad Maskva pateiks oro gynybos sistemas S-400 ir „Iskander“ kompleksus. Pasak Rusijos Federacijos prezidento, šalys aptarė ir gynybinės erdvės formavimą. Šiuo atžvilgiu analitikai priėjo prie išvados, kad A. Lukašenka nesiryžo įtraukti Baltarusijos į karą prieš Ukrainą, nes tokiu atveju jam tektų keisti savo retoriką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(2)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: