[Žinios trumpai] „Wagner“ kovoti Bachmute bus sunku: JK žvalgyba skelbia priežastį  ()

Per praėjusią savaitę okupantams ir „Wagner“ kovotojams pavyko šiek tiek pažengti į priekį rytiniame Bachmuto pakraštyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės žvalgyba neatmeta, kad Rusijos pėstininkams pavyko įsitvirtinti rytiniame Bachmuto pakraštyje, pramoniniame miesto rajone. Gatvių kovos tęsiasi. Gruodžio 21 d. Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos spaudos tarnyba paskelbė, kas vyksta aplink Bachmutą.

Rytiniame Bachmuto pakraštyje įsikūrę „Wagner“ kovotojai karts nuo karto persikelia į gyvenamuosius rajonus, kad surengtų gatvių mūšius su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis.

Mūšiai dėl Bachmuto vyksta nuo 2022 m. birželio mėn. Tačiau dar visai neseniai fronto linija ėjo už miesto, jo rytiniame pakraštyje. Po kovų dėl Severodonecko ir Lysyčansko rusų užpuolikai nerengė mūšių miestų gatvėse.

 

Užimdami minėtus miestus, okupantai gatvių mūšių sąlygomis pajuto pėstininkų ir kovinių įgūdžių trūkumą. Bachmuto atveju situacija bus dar liūdnesnė. Norint užimti visą miestą, reikia ne tik daug, bet ir gerai apmokytų pėstininkų. Tačiau nei mobilizuotieji, nei „Wagner“ surinkti kaliniai aukšto lygio įgūdžių neturi.

(57)
(0)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: