Be sentimentų – Rusija iš Irako „atėmė“ „Pantsir-1S“: bandyta nuslėpti, bet viską išdavė viena detalė (Foto)  ()

„Pantsir-1C“ tik Rusijos Federacijos fantazijose pasirodė patikimas ir galingas, nors iki pat 2022 vasario 24 d. buvo aktyviai kritikuojamas net pačioje Rusijos Federacijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė jaučia didelį priešlėktuvinių raketų sistemų trūkumą ir yra priversta jas „atrinkti“ iš eksporto klientų. Visų pirma, internete pasirodė nuotrauka, kurioje užfiksuota okupantų naudota priešlėktuvinių raketų sistema „Pantsir-1C“, nudažyta labai specifiniu kamufliažu.

Oleksandras Kovalenko, geriau žinomas kaip zloy_odessit, atkreipė dėmesį į nuotrauką. Tiksli nuotraukos padarymo data ir vieta nėra žinomi, tačiau atsižvelgiant į žalią žolę ir drabužius, labiau tikėtina, kad tai bus laikotarpis iki šių metų spalio.

Pažymėtina, kad 2014 m. Irakas iš Rusijos Federacijos užsakė iki 48 „Pantsir“, iš kurių pusė buvo pristatyta 2018 m. Užsakymo kaina, remiantis turima informacija, siekė 2,3 milijardo dolerių. Ir būtent kamufliažas atskleidė šio komplekso kilmę okupantų gretose.

„Irakietiškos“ priešlėktuvinės raketų sistemos „Pantsir-1C“ pasirodymas išties gali reikšti, kad Rusijos Federacijai trūksta turimos oro gynybos technikos ir Kremlius yra priverstas nutraukti produkcijos tiekimą eksportui. Bent jau panašus atvejis užfiksuotas ir dėl artilerijos šaudmenų, skirtų Azerbaidžanui.

 

Tuo pačiu metu sutartį galėjo atšaukti ir pats Bagdadas, o tada Rusijos Federacija įgavo „nemokamus“ „Pantsir“, kurie gana logiškai buvo išsiųsti į savo kariuomenę. Bet faktas, kad kamufliažas nebuvo pakeistas, rodo šio ginklo perdavimo skubėjimą. O tai, kad nuotrauka daryta bent prieš kelis mėnesius, leidžia manyti, kad nuo to laiko Rusijos Federacijos oro gynybos įrangos padėtis gali tik blogėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(2)
(55)

Komentarai ()