„Financial Times“ perspėja, ką pagaliau padarė generolas Surovikinas: situacija komplikuojasi  ()

Ekspertai įvertino generolą Surovikiną: jam pavyko pagerinti RF ginkluotųjų pajėgų padėtį Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bandydamas ištaisyti Rusijos karių nesėkmes kare Ukrainoje, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas spalį paskyrė Sergejų Surovikiną vadovauti okupacinėms pajėgoms. Tai padėjo pagerinti Rusijos ginkluotųjų pajėgų padėtį fronte ir verčia suabejoti sėkmingu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žiemos puolimu pietuose.

Apie tai praneša „Financial Times“.

„Surovikinas yra turbūt pats kompetentingiausias Rusijos vadas, kurį paskyrė šioms pareigoms“, – sakė Rusijos karo ekspertė Dara Massicot iš „Rand Corporation“ tyrimų centro.

Okupacinių pajėgų vadas su mobilizuotų rusų pagalba sustiprino fronto liniją, taip pat organizavo sėkmingą įsibrovėlių pasitraukimą iš Chersono, kur jiems grėsė pralaimėjimas.

Šios stipresnės gynybinės pozicijos sumažina sėkmingo Ukrainos pajėgų žiemos kontrpuolimo tikimybę. Naujoje operacijoje Ukrainos ginkluotosios pajėgos ketina nukirsti sausumos „tiltą“, jungiantį Rusiją su Krymu. Tačiau Vakarų karo analitikai vis dar įžvelgia įmanomą proveržį.

 

„Ukrainos pajėgos... tikrai susidurs su savo problemomis. Jų aukų buvo daug, daugelis jų yra nepakankamai apmokyti, kai kurie daliniai akivaizdžiai kenčia nuo didelio nuovargio ir jiems reikia daugiau ginklų ir amunicijos“, – sakė vienas Vakarų gynybos patarėjas.

Tačiau jis pažymėjo, kad Ukrainos kariškių kovinė dvasia ir ryžtas yra „nepalyginamai aukštesni“ nei rusų. Be to, mobilizacija Ukrainoje yra daug efektyvesnė nei Rusijos Federacijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(13)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: