Tikras galvos skausmas – skelbiama apie rimtą problemą, kurią turi iš Rusijos atimta karinė technika  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai konfiskuoja tūkstančius priešo technikos vienetų, tačiau eksploatacijos metu kyla problemų ieškant reikalingų dalių, kad mašinos veiktų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė nuolat konfiskuoja Rusijos įrangą, kuri toli gražu nėra ideali. Apie tai praneša „The Washington Post“.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos Charkivo mieste per kontrataką užėmė retą Rusijos armijos transporto priemonę – BMP-3 su 30 mm patranka ir kulkosvaidžiu. Tokių mašinų Ukrainos ginkluotosiose pajėgose yra labai mažai ir jos visos yra prarastos. Tačiau kariai šiuo konkrečiu šarvuočiu galėjo naudotis maždaug mėnesį, o po to BMP pradėjo gesti variklio skyrius ir degalų papildymo sistema.

Todėl mašina yra remonto vietoje Charkivo srityje. Apskritai Kijevas turi šimtus užgrobtos technikos – tankų, šarvuočių, artilerijos ir visokių kitokių ginklų, kurie tapo vertingu turtu. Tačiau leidinyje teigiama, kad dalis šarvuočių yra angaruose, mat jiems reikalingos dalys remontui. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 14-osios atskirosios mechanizuotosios brigados dalinys BMP-3 dalių nerado.

Brigados vadas Ruslanas sako, kad technika turi kovoti su priešu, o ne stovėti be darbo angare. Todėl pagrindinis Ukrainos brigadų iššūkis – rasti atsarginių dalių. Ukrainoje nėra vieningos turimų įrangos dalių duomenų bazės, kuri leistų sutaupyti daug laiko ir išteklių.

Beveik kiekvienoje brigadoje yra panaši problema. Vadimas Ustenko, 25-osios oro desanto brigados tankistas, žurnalistams sakė, kad per pastaruosius 7 mėnesius jis 6 ar 7 kartus keitė užgrobtus tankus, nes jie sugenda. Dabar jis kovoja su T-80. 25-osios brigados kovotojai pirmieji įėjo į Iziumą, pabėgus rusų kariuomenei. Ustenko sako, kad iki pusės visos įrangos pasirodė nepajėgi kovoti. Norint ją naudoti, reikėjo daug ką suremontuoti.

 

„Kalbant tik apie tankus, jų tikrai buvo daug, bet veikė labai mažai. Buvo tokių, kuriuos galima tiesiog užvesti arba užtenka vos kelių minučių darbo. Tačiau ten buvo tokių, kuriems reikėjo remonto“, – sako Ustenko.

Norėdami remontuoti tankus, galima paimti „donorus“ ir iš jų paimti atsargines dalis. Kartais Ustenko kariai ieško atsarginių dalių iš kitų brigadų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(2)
(76)

Komentarai ()