„Z kanalai“ panikuoja: po Ukrainos pergalės – visa gynyba Luhansko srityje pakibo ant plauko  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos artėja prie proveržio Kreminos srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos artėja prie proveržio Kreminos srityje, kurios išlaisvinimas sugriaus Rusijos gynybos liniją Luhansko srityje.

Prokremliški „Telegram“ kanalai skambina pavojaus varpais dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimosi prie Kreminos, pranešdami apie aktyvius Ukrainos kariuomenės veiksmus. Antradienį, vienas didžiausių Rusijos Federacijos karinių „Telegram“ kanalų „Rybar“ pranešė, kad Ukrainos desantininkai užėmė apsauginį postą netoli Červonopopivkos kaimo, esantį maždaug už penkių kilometrų nuo Kreminos. Trečiadienio rytą Wargonzo patikslino, kad prie Červonopopivkos vyksta kova dėl R-66 greitkelio atkarpos iki Kreminos.

Karo studijų instituto (ISW) duomenimis, Ukrainos kariai nuo Červonopopivkos link Kreminos veržiasi mažiausiai nuo gruodžio 23 d.

Informaciją apie įtampą prie Kreminos ir padidėjusį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų spaudimą patvirtina ir ORLO okupacinė administracija.

Luhansko srities karinės administracijos vadovas Sergejus Gaidai trečiadienį sakė, kad Rusijos karių vadovybė šioje srityje jau persikėlė į kitas gyvenvietes. Iš miesto taip pat buvo išvežti iš Rusijos atvykę civiliai darbuotojai.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis gruodžio 27 d. vakariniame kreipimesi pareiškė, kad Kremina ir Bachmutas dabar yra pagrindinės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sritys.

Kreminos užėmimo atveju Rusijos kariuomenei bus sunku įsitvirtinti artimiausiuose didžiuosiuose Severodonecko ir Rubižnės miestuose, pažymėjo Gaidai. „Severodoneckas ir Rubižnė… per pirmuosius keturis su puse mėnesio, kai veržėsi Rusijos okupacinės pajėgos, jie praktiškai sunaikino šiuos miestus, todėl šie miestai negali būti didelėmis gynybos bazėmis, iš principo neįmanoma ten ilgam įsitvirtinti“ – paaiškino jis.

 

Jei Kremina bus išlaisvinta, pasak Gaidai, Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės plėtoti puolimą dviem kryptimis: Starobilsko arba Rubižnės ir Severodonecko kryptimis. Starobilskas yra pagrindinis regiono logistikos centras, o smūgis Rubižnės ir Severodonecko kryptimi gali suskaldyti Rusijos grupę šia kryptimi, aiškino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(2)
(140)

Komentarai ()

Susijusios žymos: