Lavrovas paskelbė atsakymą apie Zelenskio „taikos formulę“ ir okupantų pasitraukimą iš Ukrainos teritorijos  ()

Kremlius pareiškė, kad nediskutuoja apie Ukrainos „taikos formulę“, nes pats Kyjivas nėra tam pasiruošęs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Preliminariai ji susideda iš 10 punktų ir bus pristatyta JT viršūnių susitikime 2023 m. Rusijos žiniasklaida rašo, kad, anot S. Lavrovo, pati Ukraina dar nepasirengusi sėsti prie derybų stalo. Be to, Kremlius pareiškė, kad Rusijos Federacija neplanuoja bendrauti su Kyjivu „taikos formulės" pagrindu.

„Iliuzija" Rusijos ministras laiko ir idėją išvesti Rusijos ginkluotųjų pajėgų karius iš okupuoto Krymo ir Donbaso teritorijos. Be to, Maskva atsisako svarstyti galimybę mokėti Ukrainai kompensacijas. Pasak Ukrainos prezidento, pasaulio bendruomenė teigiamai reagavo į „taikos formulę".

V. Zelenskis apie tai kalbėjosi su JAV prezidentu, kai lankėsi Vašingtone. Pati formulė susideda iš 10 punktų, kurie apima ir Ukrainos teritorinį vientisumą, ir branduolinio saugumo klausimus. Apie „taikos formulės" pristatymą Ukrainos užsienio reikalų ministerijos vadovas sakė, jog tai vyks 2023 metų vasarį per JT viršūnių susitikimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(12)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()