„Tai pirmas kartas žmonijos istorijoje“ - Ukrainai smogė absoliučiai analogų neturinti ataka (Video)  ()

Per paskutinį masinį Ukrainos puolimą gruodžio 31 d. RF ginkluotosios pajėgos pirmą kartą paleido sparnuotąsias raketas iš Kaspijos jūros.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-03 „Tai pirmas kartas žmonijos istorijoje“ - Ukrainai smogė absoliučiai analogų neturinti ataka (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaprastas didžiulis raketų teroras, kurį V. Putino armija Ukrainoje surengė gruodžio 31 d., turėjo savo svarbių bruožų. Taip pirmą kartą buvo pastebėtas karinių jūrų pajėgų sparnuotųjų raketų panaudojimas iš Kaspijos jūros regiono. Anksčiau jos skrisdavo tik nuo Juodosios jūros.

Informaciją Ukrainos telemaratono eteryje patvirtino Pietų Ukrainos gynybos pajėgų Jungtinio koordinuojančio spaudos centro vadovė Natalija Gumeniuk.

„Būdinga vakarykštėms raketų atakoms buvo tai, kad buvo panaudoti raketnešiai, esantys Kaspijos jūroje. Tai užfiksuota pirmą kartą per plataus masto invazijos laikotarpį", - sakė N. Gumeniuk. Tokius pokyčius ji aiškino tuo, jog Rusijos Federacijai tapo sunkiau į Juodąją jūrą pristatyti savo raketas.

Pasak Rusijos žurnalistės Julijos Latyninos, Kaspijos laivyno dalyvavimas antskrydžiuose prieš Ukrainą yra susijęs su rusų raketų trūkumu.

Šią prielaidą ji išsakė savo „YouTube" kanale.

 

 

„Galbūt tai buvo „Kalibr", atkeliavusios iš Kaspijos jūros. Tai reiškia, kad (tikriausiai Juodosios jūros - red.) flotilė paleido paskutines raketas. Pirmas kartas žmonijos istorijoje, kai buvo iššautos raketos, kurių vertė 6 mln. USD. Jos buvo naudojamos tiesiog kaip lauko artilerija, kad tik kur nors pataikytų", – pasakojo žurnalistė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(215)
(20)
(195)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()