Makijivkoje žuvo „elitiniai mobikai“, turėję specialią užduotį: rusai prisipažino, kad tokio smūgio nesitikėjo  ()

Makijivkoje žuvę rusai buvo apmokyti ir priklausė mobilizuotam „elitui“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-03 Makijivkoje žuvo „elitiniai mobikai“, turėję specialią užduotį: rusai prisipažino, kad tokio smūgio nesitikėjo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Makijivkoje sunaikinta Rusijos kariuomenė turėjo tapti pagrindine Rusijos Federacijos mobilizuoto rezervo ašimi.

Tai „Espresso“ pareiškė „Defense Express“ karo ekspertas Ivanas Kiričevskis. Anot jo, rusai pripažino, kad tokio smūgio nesitikėjo.

„Kalbant apie smūgį Makijivkai, čia reikia pažymėti gerą mūsų žvalgybos darbą – rusai jau platina informaciją, kad prieš pat smūgį kažkas paleido fejerverkus ir dalis kariškių išėjo į gatvę, tai išgelbėjo jų gyvybes. Tai yra, jie pripažįsta tą faktą, kad visiškai nesitikėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali smogti šiam kariniam objektui“, – pažymėjo ekspertas.

Pasak Kiričevskio, Rusijos vadovybė mobilizavo į Makijivką svarbių karinių specialybių žmones. Jie buvo apmokyti ir priklausė mobilizuotam „elitui“.

 

„Rusai tikėjo, kad Makijivka jiems yra saugi užnugario bazė. Dėl to jie ten perkėlė ne paprastus mobikus. Ten buvo perkelti ryšių specialistai ir kitų svarbių specialybių kariškiai. Jie turėjo tapti karių grupės stuburu Ukrainos rytuose. Tai buvo mobilizuotas „elitas“, kuris buvo apmokytas“, – pridūrė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(234)
(3)
(231)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: