Rusijos miestai jų bijo kaip „velnias kryžiaus“: skelbiama didelė problema su „Wagner“ lavonais (Video)  ()

Internete pasirodė įrašas, kuriame - „Wagner“ karių kapai, ant kurių yra paprasti kryžiai su vardais vainikai su geltona penkiakampe žvaigžde.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne visos Rusijos gyvenvietės savo kapinėse skuba skirti vietos mūšiuose prieš Ukrainą likviduotiems „Wagner“ samdiniams. Pernai per didelius vargus ir skandalus Prigožinui pavyko palaidoti vieną iš samdinių Sankt Peterburge. Taip yra dėl to, kad daug gyvenviečių nenori priimti nepažįstamų kalinių.

Tačiau „Putino virėjui“ pavyko užsitikrinti vietą Bakuskos kaime (Krasnodaro sritis). Gali būti, kad visi kapinėse palaidoti „Wagner“ smogikai yra kaliniai, dėl to ir nėra jų nuotraukų, o visi kapai yra vienodos išvaizdos: kryžius su pilnu vardu ir gimimo bei mirties data. Pirmą kartą filmuota medžiaga iš šių kapinių internete buvo paskelbta 2022 m. gruodžio 21 d. Pats kaimas yra 40 km nuo Krasnodaro.

 

Jevgenijus Prigožinas patvirtino faktą, kad vietos valdžia skyrė vietą „Wagner“ smogikams palaidoti. Rusijos žiniasklaida praneša, kad pačios kapinės su „Wagner“ kariais atsirado tik rugsėjį, bet gruodį čia jau buvo 58 kapai. Kapinių prižiūrėtoja pripažino, kad čia - daugiausia samdiniai, gimę 1962–1997 m. Per vieną dieną buvo daugiausiai 7 laidotuvės.

(51)
(4)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: