Okupuoti Kyjivo nesugebėtų net ir visa Rusijos kariuomenė: skelbiama, kuo ypatinga Ukrainos sostinė (Video)  (1)

Egzistuoja naujas Rusijos puolimo pavojus, tačiau Ukraina yra pasirengusi viskam.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net jei Rusija mestų į mūšį visą savo kariuomenę, ji negalėtų užimti Kyjivo. Ukrainos sostinė turi nemažai privalumų, ypač, atsižvelgiant į vasario mėnesio įvykių patirtį.

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas, karo ekspertas Romanas Svitanas. Egzistuoja naujas Rusijos puolimo pavojus, tačiau Ukraina yra pasirengusi viskam.

Svitanas sakė, kad tokie miestai kaip Kyjivas ir Charkivas patys save gina žmonėmis ir pastatais. Užimti sostinę yra nerealu,  nes jos didelis plotas ir daug gyventojų. Norint užimti Charkivą, reikia 150 000 gerai apmokytų karių, 400 000 – kad apsuptų. Kyjivui – atitinkamai 1 mln. ir 1,5 mln.

„Tokios karinės operacijos, tarkime, iš Baltarusijos, iš Sumų ar Černihivo srities – neįmanomos. Todėl mažai tikėtina, kad jos įvyks, būtent į Kyjivą, ir ypač po to, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos ėmėsi priemonių, kad apsaugotų ir apgintų tokį objektą kaip Kyjivas“, – sakė Svitanas.

Jis pridūrė, kad naujas toks puolimas iš Baltarusijos arba iš Rusijos pusės okupacinėms pajėgoms baigtųsi dar blogiau nei vasarį. Tokią išvadą galima padaryti sprendžiant iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasirengimo lygio ir turimos ginkluotės.

 

Karo eksperto teigimu, vienintelė kryptis, kur rusai pavasarį gali pradėti puolimą, yra Valuikai – Charkivo ir Luhansko sričių siena. Per šią gyvenvietę jau praėjo iki 100 000 rusų karių.

„Valuikai - galingas logistikos centras, ten yra kelios divizijos. Tai yra, jie gali pradėti tam tikrą judėjimą, kad sutrukdytų ukrainiečiams kontrpuolimą link Luhansko. Rusijos kariuomenė per artimiausius šešis mėnesius nieko daugiau padaryti negali“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(6)
(120)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: