Skelbiama, kaip Ukrainai pavyko aptikti okupantų bazę Makijivkoje: „įsakymą davęs idiotas išvyko švęsti Naujųjų metų“ (Video)  (2)

Gruodžio 31 d., Naujųjų metų išvakarėse, okupuotoje Donecko srityje, Makijivkoje griaudėjo sprogimai. Smogta 19-ajai mokyklai, kurioje buvo įsikūrę rusų kariškiai. Remiantis kai kuriais pranešimais, žuvusiųjų ir sužeistų skaičius siekė 600 žmonių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-03 Skelbiama, kaip Ukrainai pavyko aptikti okupantų bazę Makijivkoje: „įsakymą davęs idiotas išvyko švęsti Naujųjų metų“ (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat buvo sunaikinta amunicija ir karinė technika, kurią priešas laikė netoliese. Apie tai „24 kanalui“ papasakojo karo analitikas Aleksejus Getmanas. Jis pridūrė, kad laikyti kariuomenę šalia amunicijos ir įrangos yra visiškai beprasmis sprendimas.

Anot jo, į šį objektą, pirminiais duomenimis, galėjo būti atakuota ne tik iš HIMARS, bet ir įprastos artilerijos.

„152 ir 155 mm kalibro tolimojo nuotolio artilerija smogia 25 km atstumu. Todėl tai galėjo būti eilinis artilerijos smūgis“, – pažymėjo jis.

Karo analitikas pasiūlė, kad Naujųjų metų atostogų išvakarėse koks nors Rusijos kariuomenės vadas pažiūrėjęs į žemėlapius nusprendė šiuos karius apgyvendinti būtent šioje mokykloje.

„Ši vieta, greičiausiai, buvo patogi logistikos požiūriu. Tikrai iš ten tuos žmones buvo galima vežti toliau fronto linija, kad jie tiesiogiai dalyvautų karo veiksmuose. Ir jis pasirašė įsakymą arba kovinį įsakymą, kad jie ten atvyktų“, – paaiškino Getmanas.

Jo nuomone, jie ten nebuvo ilgai – turbūt 1-2 dienoms, ko gero, liko Naujųjų metų šventei.

„Esu tikras, kad šį įsakymą davusį žmogų karinius reikalus suprantantys pavaldiniai informavo, kad to daryti negalima. Tačiau Rusijos kariuomenėje, net jei įsakyme bus klaida, vis tiek privers jį vykdyti – čia nėra vietos „gudrauti“, – tikina jis.

 

Karo analitikas pripažino, kad šis „vadukas“ išvyko švęsti Naujųjų metų. Į mokyklą atvyko ir apsigyveno rusų kariškiai, o ukrainiečiai, greičiausiai, oro žvalgai, juos rado. Toliau ugnis buvo sureguliuota ir duotas labai stiprus smūgis.

„Šis išpuolis mums turėjo gerų pasekmių“, – sakė jis.

Tačiau įsibrovėliai pastebi, kad Ukrainos žvalgyba šiuos karius surado dėka jų mobiliųjų telefonų vietos nuorodos radimo.

 

„Nesvarbu, kaip buvo aptikta įsibrovėlių vieta – elektroninio karo, oro žvalgybos ar žvalgų dėka. Vargu ar būtume davę tokį galingą smūgį, jei būtų buvę informacija tik iš vieno šaltinio“,– pabrėžė ekspertas.

Jis pabrėžė, kad paprastai šią informaciją tikrina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė. Jei ji gaunama iš kelių šaltinių arba iš kelių nesusijusių žvalgybos grupių, tada ši informacija yra teisinga. Ir tada priimamas sprendimas pulti.

„Labai gerai, kad taip atsitiko. Jeigu tie Rusijos kariai patektų į fronto liniją, mes turėtume juos ten neutralizuoti", – pabrėžė Aleksejus Getmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(310)
(5)
(305)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)