Motobagiai strigo purve ir vandenyje, sunkvežimiai taškėsi, lenktynininkai iš nevilties skėsčiojo rankomis: „Nėr čia ko žudytis šitame purvyne“ (Video)  ()

Antradienis Dakare tapo diena, kai dėl nepalankių oro sąlygų buvo nutrauktas greičio ruožas. Kai kuriems dalyviams teko ir „paplaukioti“. Kaip sakė Benediktas Vanagas, jo „Toyota“ buvo virtusi greitaeigiu kateriu. Balose paskendusiame bivake apsidairęs Vaidotas Žala pareiškė, kad tikrai nerizikuos čia nakvoti – nusižiūrėjo viešbutį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniai tinklai jau popiet prisipildė vaizdo įrašų, kaip Dakaro automobiliai, motociklai važiuoja per vandenį – dėl didelių liūčių Saudo Arabijoje patvino buvę išdžiūvę ežerai, vanduo plūstelėjo upių vagomis.

Motobagiai strigo purve ir vandenyje, sunkvežimiai taškėsi, lenktynininkai iš nevilties skėsčiojo rankomis.

Lyg kateris

Vandens jėgą pajuto ir Benediktas Vanagas. Jis net palygino savo automobilį su kateriu.

„Mums pasisekė, kad buvo paliję, tai su dulkėmis didelių bėdų nekilo.

Maždaug greičio ruožo viduryje papuolėme į tokią liūtį, kad valytuvai nespėjo valyti. „Toyota Hilux“ keletą kartų buvo persikvalifikavęs į greitąjį katerį arba povandeninį laivą“, – apie įveiktą greičio ruožą kalbėjo B.Vanagas.

Jo teigimu, etapas buvo nutrauktas ekipažui nuvažiavus apie du trečdalius trasos.

„Vienoje vietoje jau važiavome per tokią atsiradusią upę, kai vanduo iš kalnų ateina. Vidury nieko atsiranda tokia gili ir labai srauni upė. Pravažiavome, paaiškėjo, kad nepaėmėme WP, tai teko dar kartą kirsti. Jau galvojau, kad ten mes ir prisemsim. Kiti po mūsų jau ir nevažiavo, nes ten buvo per pavojinga“, – jau atvažiavęs į bivaką pasakojo B.Vanagas.

Vis dėlto nakvoti jis buvo nusiteikęs savo sunkvežimyje.

Rinkosi viešbutį

„Koks čia oras“, – sušuko per purvyną iki komandos atvažiavęs ir pas žurnalistus atėjęs Vaidotas Žala.

Jis sakė, kad jiems per vandenį važiuoti neteko, spėję anksčiau įveikti pavojų galėjusias kelti trasos atkarpas. Paklaustas, ar gerai automobilis plaukė, vėl nusijuokė: „Neblogai plaukė“.

 

„Labai matyti, kai dykumoje tik duoda lietus, penkios minutės ir iš tų slėnių suvaro į apačią vandenį, staiga ežeras, kuris, atrodė, šimtą metų buvo išdžiūvęs, pradeda plaukti. Mini upės formuojasi. Labai įdomi patirtis.

Dykuma kai gauna vandens, tai labai matyti. Manau, galiorkai teko pavargti“, – kalbėjo V.Žala.

Bivakas irgi po liūties neatrodė labai patraukliai – aplink balos, automobiliai, tiesa, palapinėse. V.Žala buvo atviras – nakvoti čia jis nenusiteikęs: „Jau pasižiūrėjau, Hailas didelis miestas, pasižiūrėjau viešbutuką už pem eurų, varysime sausai, į dušiuką, nėr čia ko žudytis šitame purvyne.“

„Keista matyti“

Į bivaką itin purvinu motobagiu atvykęs Rokas Baciuška šypsojosi: „Viskas būtų gerai, tik šalta, sušlapom, drėgna. Labai keista Saudo Arabijoje matyti lietų, kai +5, garai net eina“.

 

Lenktynininkas pasakojo, kad per dieną buvo visko.

„Įvažiavom į debesų kalną, žaibavo, vienas žaibas davė šalia, tik galvojau, kad, neduok dieve, tik į mus nepataikytų. Bet išvažiavom. O tada pamatėm upelį, ką ten upelį, visas Nemunas ten buvo, tekėjo taip greitai.

Galvojau – arba pravažiuosiu, arba ne. Bet įsibėgėjau, kaip leidau ir pravažiavau“, – jau juokdamasis pasakojo R.Baciuška.

Vos grįžęs jaunasis lenktynininkas paprašė prišildyti kemperį, kuriame nakvoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: