Iranas išmoko dronus paleisti nauju būdu: tai gali kelti didelį pavojų JAV ir Izraeliui (video)  ()

Iranas išmoko greitai iš jūros paleisti bepiločius orlaivius-kamikadzes – po vieną ir net keletą iš eilės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano kariuomenė, vykdydama karinėje bazėje pratybas „Zolfagar-1401", paleido atakos droną iš karo laivo. Išsamią informaciją pateikia „The Eurasian Times".

Remiantis „Twitter" paskelbtame IRNA agentūros vaizdo įraše, paleidimas buvo atliktas iš „Lavan" klasės laivo „Hengam". Karo stebėtojai ir analitikai nustatė, kad skraidanti amunicija yra Irano bepilotis orlaivis „Ababil-2". Šio UAV tipo ypatumas yra tas, kad jį galima paleisti iš laivų taip pat, kaip ir raketas.

 

 

Paleidimo sistemą sudaro detonatorius, paleidimo įrenginys, raketų sviediniai ir trijų taškų tvirtinimo stovas. Jį lengva surinkti, išardyti ir perkelti iš vienos vietos į kitą.

 

Trasuojantys šoviniai pataikė į pajūryje specialiai karinės bazės pavidalo sukurtą taikinį: galima išvysti karinio laivo, prieplaukos ir kelių pastatų maketus. Po vaizdo įrašo paskelbimo „Times of Israel", remdamasis OSINT analitikais, pranešė, kad bazės išdėstymas makete atitinka Izraelio karinio jūrų laivyno Eilato bazę, esančią Raudonosios jūros pakrantėje. O laivo išplanavimas panašus į Eilate buvusią Izraelio Sa'ar 6 klasės korvetę.

Ekspertai teigia, kad Irano gebėjimas greitai paleisti bepiločius orlaivius-kamikadzes pavieniui arba būriais iš laivų denio kelia didelę grėsmę kitoms Artimųjų Rytų šalims, įskaitant Izraelį, Persijos įlankos valstybes ir JAV, kurios yra dislokavusios keletą karinių įrenginių. Šios šalys turi modernias oro gynybos sistemas, tačiau karas Ukrainoje parodė, kad pigūs Irano dronai verčia eikvoti brangias raketas.

 

Vykdydama karines pratybas „Zolfagar-1401", Irano armija dislokavo trijų tipų dronus: „Arash", „Bavar" ir „Ababil", kad atakuotų pakrantėje mokomuosius taikinius. Be to, stebėjimui iš oro ir topografinių vaizdų siuntimui į valdymo centrą buvo naudojami žvalgybiniai dronai, tokie kaip „Mohajer-6".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(7)
(1)

Komentarai ()