[Žinios trumpai] JAV šokiravo Ukrainos pateikta slapta informacija apie Irano dronus: skubiai imasi veiksmų  (4)

Kaip rašo „The New York Times“, JAV prezidento Joe Bideno administracija parengė plataus masto programą, kuria siekiama užkirsti kelią Irano bepiločių orlaivių kūrimui ir jų perdavimui Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „RBC-Ukraine".

Leidinio teigimu, Baltieji rūmai suintensyvino savo darbą Irano bepiločių orlaivių tema, kai paaiškėjo, kad juose yra Vakarų šalių technologijų komponentų, įskaitant amerikietiškų.

NYT pažymi, jog amerikiečiai jau teikia Ukrainos kariuomenei informaciją apie vietas, kuriose rusai ruošia paleidimui Irano bepiločius orlaivius-kamikadzes. Taip pat JAV kompanijos Ukrainai įteikė prietaisus, galinčius aptikti priešo dronus  dideliu atstumu. Tokios kovos su jais priemonės buvo įtrauktos ir į Amerikos karinės pagalbos šaliai paketus.

Tuo pačiu leidinyje priduriama, kad amerikiečių pareigūnai gvildeno Irano bepiločių orlaivių temą su Izraeliu – šalimi, kuri turi patirties kenkiant Irano branduolinei programai. Visų pirma, JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas praėjusią savaitę aptarė Rusijos ir Irano bendradarbiavimą su Izraelio pareigūnais.

 

Informaciją, jog JAV sankcijomis ir derybomis bando užkirsti kelią bepiločių orlaivių-kamikadzių gamybai Irane, patvirtino JAV Nacionalinio saugumo tarybos spaudos sekretorė Adrienne Watson.

Be to, anot NYT, Baltieji rūmai nurodė imtis griežtų priemonių prieš įmones, kurių technologijų komponentai buvo rasti Irano dronuose. Valstybė planuoja ir toliau taikyti joms sankcijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(170)
(1)
(169)

Komentarai (4)