Skelbiamas tikrasis Rusijos kariuomenės siaubas: „tokios gėdos dar nebuvo - tai kas vyksta kariuomenėje yra tikras košmaras“  ()

Žmogaus teisių aktyvistas Vladimiras Osečkinas nušvietė tai, kas vyksta Rusijos armijoje, vadindamas tai nusikaltimais žmoniškumui ir gėda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiemet paaiškėjo, kad net mušimas ir prievartavimas nėra blogiausia, kas gali nutikti Rusijos Federacijos ginkluotosiose pajėgose. Yra nemažai įrodymų, kad kaliniams, esantiems „Wagner“, „Redut“, specialiojo būrio „Štorm“ gretose, taip pat mobilizuotiems, vykdomos egzekucijos be jokių teismų. Taip pat yra informacijos, kad mobilizuotieji, kurie nepaklūsta vadams, siunčiami į „Wagner“ smogikų ir saugumo pareigūnų baudžiamųjų būrių rankas.

Tai Rusijos opozicionierius, žmogaus teisių aktyvistas ir politinis emigrantas Vladimiras Osečkinas sakė per interviu su Nataša Vlaščenka.

„Norėčiau pabrėžti, kad tokios gėdos, kokia šiuo metu vyksta Rusijos kariuomenėje, turbūt dar nebuvo“, – sakė Osečkinas. Jis paminėjo dar vieną bauginantį reiškinį karo zonoje - į duobes verčiami ne tik žuvusių Rusijos karių kūnai, bet ir sužeistieji.

„Žmonės laidojami gyvi, o vienas savo akimis tai matęs sakė, kad traktorininkas vos neišprotėjo nuo to, ką turėjo padaryti verčiamas ginklu. Tai tikri nusikaltimai žmoniškumui. Pabėgę iš karo zonos jie kalba apie tai, kad okupuotose teritorijose yra tokių vadinamųjų masinių kapaviečių“, – sakė Osečkinas.

 

Jis teigė, kad tai daroma dėl dviejų priežasčių. Pirma, jie bijo siųsti visus žuvusius ir sunkiai sužeistuosius į Rusiją, nes tai demoralizuos tuos, kurie dar kažkaip tiki propaganda ir nori dalyvauti šioje karinėje agresijoje. Antra, yra ir ekonominis veiksnys, nes tas pats Jevgenijus Prigožinas viešai pažadėjo sumokėti 5 milijonų rublių kompensaciją už kiekvieną žuvusįjį, bet ne už dingusįjį be žinios. Nėra kūno - nėra ir kompensacijos.

(96)
(6)
(90)

Komentarai ()

Susijusios žymos: