Putino armija padarė strateginę klaidą Donbase, o Ukraina ja naudojasi: Maskva gali prarasti visas užimtas teritorijas  ()

Putino armija padarė strateginę klaidą Donbase, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos ja naudojasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiasis „geros valios gestas“ šmėkščioja Kremliaus horizonte – V. Putino armija gali netekti Luhansko srities Kreminos miesto kontrolės. Jei Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pasiseks, fronto linija grįš į prieškarines sienas, sako karo ekspertas Jurijus Fiodorovas.

„Prie Kreminos yra strateginis maršrutas, kuris eina iš Svatovo link Severodonecko – juo gabenamos Rusijos kariuomenės pajėgos“, – aiškino Fiodorovas.

Anot jo, išmesdama tūkstančius mobilizuotų žmonių į neįveikto Bachmuto regioną, Rusija padarė strateginę klaidą, o dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali ja pasinaudoti.

Fiodorovas prognozuoja, kad jei Ukrainos kariuomenė užims Kreminą, atsiras reali okupacinių pajėgų apsupimo perspektyva.

 

Ukrainos pergalė mūšyje dėl šio miesto Donbase taip pat turės svarbią psichologinę reikšmę. Kremlius neturi, ko parodyti, kaip priežasties bėgti šiame fronto sektoriuje. Tai bus ypač nemalonu Putinui po nesėkmių prie Charkivo ir Chersono.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(6)
(122)

Komentarai ()

Susijusios žymos: