[Žinios trumpai] Ukrainoje atsiras galinga sutartinė armija  ()

Po pergalės Ukraina turėtų pereiti prie stiprios sutartinės kariuomenės ir tuo pačiu suteikti galimybę kiekvienam įgyti žinių ir įgūdžių, kurie padėtų ginant šalį, jei priešas vėl pultų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis tai pasakė antradienį vyriausybės posėdyje, praneša Censor.NET, remdamasis „Ukrinform“.

„Po pergalės turėtume pereiti prie stiprios sutartinės armijos ir tuo pačiu suteikti galimybę kiekvienam įgyti žinių ir įgūdžių, kurie padėtų ginti šalį, jei priešas vėl pultų“, – sakė Šmyhalis.

Anot jo, Ukrainos kariuomenė prie NATO standartų pereina tiesiai mūšio lauke. Jame jau taikomi NATO strateginio planavimo, švietimo, personalo ir padalinių rengimo bei karybos principai. Dėl to Ukrainos kariuomenė ne tik sulaiko priešą, bet ir išlaisvina jo užgrobtas teritorijas.

„Liepos mėnesį Vilniuje vyks dar vienas NATO viršūnių susitikimas. Tam ruošiamės dabar. Siekiame užtikrinti Ukrainos vietą transatlantinėje saugumo sistemoje“, – pridūrė vyriausybės vadovas.

Šmyhalis taip pat pažymėjo, kad šiais metais Ukraina tęsia savo kelią į Europos Sąjungą.

„2023 metais siekiame pradėti derybas dėl narystės Europos Sąjungoje. Tam mes parengsime poziciją dėl visų 35 būsimos narystės sutarties skyrių. Parengsime ekspertų derybininkų delegaciją, kuri mus priartins prie tikslo“, – sakė premjeras.

 

Jis pažymėjo, kad pirmasis svarbus šių metų iššūkis – Ukrainos ir ES viršūnių susitikimas vasario pradžioje.

„Faktas, kad jis vyks Kyjive, yra svarbus signalas Ukrainai ir visam pasauliui. Signalas, kad mes ne vieni kovojame su agresija ir užtikrintai judame link bendros pergalės prieš priešą“, – sakė Šmyhalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()