[Žinios trumpai] Maskvai smogs rekordinis arktinis šaltis: rusai ruošiasi blogiausiam, taip šalta nebuvo daugybę metų  (2)

Tokių šaltų orų centrinėje Rusijos dalyje šiame amžiuje dar nebuvo užfiksuota.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau ateinantį penktadienį europinę Rusijos Federacijos dalį ir Maskvą apims didžiausi šalčiai per pastaruosius 22 metus. Sinoptikai teigia, kad per 5 dienas Rusijos sostinėje atšals iki –30 laipsnių šalčio. Tokių šaltų orų centrinėje Rusijos dalyje šiame amžiuje dar nebuvo užfiksuota.

Tai praneša naujienų agentūros, remdamosi Rusijos hidrometeorologijos centro vadovo pareiškimu.

Staigus šalčio padidėjimas susijęs su aukšto slėgio zonų judėjimu ir šiaurėje susiformavusiomis šaltomis oro masėmis.

Socialinių tinklų vartotojai šią naujieną komentuoja pašaipiai, atkreipdami dėmesį, kad gamta nusprendė pajuokauti. Pastaruosius kelis mėnesius Rusijos valdžia ir asmeniškai Putinas gąsdino Europą užšalimu be rusiškų dujų, tačiau situacija žiemos viduryje tapo visiškai priešinga. Europoje įsivyravo rekordiškai šilti orai, dėl kurių sumažėjo dujų paklausa. Taip pat sumažėjo mėlynojo kuro kaina, o tai Rusijai ekonomiškai nenaudinga. Na o šaltis apims pačią Rusijos Federaciją, perbraukdamas Rusijos valdžios prognozes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(272)
(2)
(270)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: