Karo ekspertą suintrigavo naujienos apie tankus iš Vakarų į Ukrainą: „Truputis deguto statinėje medaus“  ()

Pėstininkų kovos mašinų perdavimas Ukrainai gali atverti kelius kitai sunkiajai ginkluotei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidentas pokalbyje su Volodymyru Zelenskiu pranešė apie pėstininkų kovos mašinų AMX-10 RC perdavimą Ukrainai. Tokio tipo karinė technika kartais vadinama lengvaisiais tankais, o jie yra labai reikalingi Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Naujame interviu Aleksandras Musienko teigia, kad po Emmanuelio Macrono pareiškimo bus kitų Vakarų šalių reakcija - kas nors galbūt nuspręs aprūpinti Ukrainą ilgai lauktais tankais „Leopard“.

„Tai gali būti pirmas etapas prieš tankų perkėlimą. Toliau bus tankai. Tik tankai. Šiuo požiūriu tai yra džiuginantis pokytis. Esu nusiteikęs optimistiškai", – sakė karo ekspertas.

Oleksandras Musienko išsakė svarbų niuansą dėl Vakarų tankų perdavimo Ukrainai: „Kitas dalykas - tam reikia laiko, tai suprantama. Į medaus statinę pilu šiek tiek deguto, bet medus tai atsveria, nes po visos įrangos atvyks tankai ir mums jų reikia“.

„Kalbant apie prancūziškus AMX-10 RC, jie vadinami lengvaisiais tankais dėl to, kad turi 105 mm pabūklą ir gali naikinti šarvuočius. Mums tai - labiau BMP analogas, nors apskritai tai yra geras šarvuotis, galintis palaikyti mechanizuotų brigadų puolamuosius veiksmus“, – sakė Musienko.

 

Rusams smogs Prancūzijos monstras AMX-10RC: kas žinoma apie šio ratinio tanko specifiką ir jo vietą mūšio lauke (Video)

(47)
(0)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: