Ukrainoje skelbiami galingi įvykiai: kareiviai aprengiami NATO geležimi ir šarvais, bus strateginis puolimas - „bent pusė Rusijos fronto tiesiog subyrės“  ()

„Bent pusė Rusijos fronto tiesiog subyrės“, – apie artėjantį Ukrainos puolimą kalbėjo Svitanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, instruktorius lakūnas ir ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Romanas Svitanas atkreipė dėmesį į itin teigiamą tendenciją Ukrainai – sąjungininkai pradėjo Ukrainai perduoti šarvuočius.

Turkijos šarvuočiai, prancūziški ratiniai tankai, taip pat šarvuočiai iš kitų šalių – visa tai pagaliau atiteko Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Pasak eksperto, šalių partnerių suaktyvėjimo esmė – prieš didįjį Ukrainos puolimą Ukrainos pėstininkus paversti motorizuotais pėstininkais, tai yra visiškai apvilkti juos geležimi ir šarvais.

Romanas Svitanas apie tai pasakojo interviu Jevgenijai Kutnovai.

„Ar šis puolimas bus lemiamas?“, – paklausė Kutnova.

„Tai strategija. Po tokio puolimo bent pusė Rusijos fronto tiesiog subyrės“, – atsakė karo ekspertas.

„Tai yra Zaporižios frontas, o Chersono kryptis taip pat visiškai paskęs, ir mes, žinoma, jau įžengsime į Krymą“, – tęsė Svitanas.

Kaip pažymėjo Svitanas, šis puolimas nukirs sausumos koridorių iš Rusijos į kairiojo Chersono kranto pusę ir į Krymą, o antrasis smūgis į Krymo tiltą reikš operatyvinį apsupimą.

„Tada po savaitės ar dviejų jiems baigsis kariuomenės atsargos ir iš principo bus galima atlikti bet kokį veiksmą. Su savo tolimojo nuotolio ginklais sudeginsime likusius garnizono likučius. Ir tai yra negrįžtamas procesas. Tai yra vadinamoji karo logika. Bet kuris kariškis tai puikiai supranta“, – pabrėžė pulkininkas.

 

Kariniu požiūriu tiesiog neįmanoma išlaikyti 1000 km ilgio ir 100 km gylio fronto linijos, ypač jei frontas yra prispaustas prie jūros (o rusai yra tiksliai įsprausti tarp Ukrainos kariuomenės ir jūros pakrantės), paaiškino Svitanas.

„Beje, dabar jie yra toje pačioje akivaizdžiai pralaimėjusioje situacijoje, kurioje buvo dešiniajame Chersono srities krante“, – sakė pulkininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(1)
(190)

Komentarai ()