„Reuters“ skelbia priežastį, kodėl Prigožinas taip „apsėstas“ Bachmutu  ()

Putino „virėją“ domina ne tik simbolinis Donecko srities užkariavimas. Prigožiną pirmyn stumia ne kažkokie patriotiniai jausmai ir siekiai išplėsti Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia ir Rusijos verslininkas, privačios karinės bendrovės „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas, vadinamas prezidento Vladimiro Putino „virėju“, nori savo naudai užgrobti Donecko srities Bachmutą.

Yra požymių, kad Rusijos Federacijos ir Prigožino koncentracija Bachmutą yra nulemta piniginių paskatų, rašo „Reuters“, remdamasi Baltųjų rūmų pareigūno žodžiais.

„Jungtinės Valstijos laikosi nuomonės, kad Prigožinas yra suinteresuotas įgyti druskos ir gipso išteklių ir kasyklų, esančių netoli Bachmuto miesto, kontrolę“, – sakė agentūros pašnekovas.

Prigožinas dėl Bachmuto aukoja labai daug rusų gyvybių, ginklų ir pinigų. Jis nesidrovėdamas filmuojasi su lavonmaišiais ir kapinėmis, neslepia didžiulių nuostolių, kuriuos patiria „Wagner“ gretos. Tikėtina, kad jis tikisi, kad laimės karą ir tada visuomenėje bus gerai žinomas. Tuomet galės sakyti, kad tam tikros verslo teisės naujai Rusijai priklausančioje Donecko srityje dabar priklauso jam.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(15)
(-7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: