Tiesiog nerealu, ką padarė Ukraina: visa siena su Baltarusija yra ištisiniai griuvėsiai ir minų laukai  ()

Šiuo metu negresia Rusijos puolimas Kyjive, tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos neatmeta galimybės, kad įsibrovėliai vėl bandys užgrobti sostinę. Taigi miestas ruošiasi bet kokiam scenarijui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina pasienyje su Baltarusija sukūrė grupuotę, kuri yra pasirengusi tinkamai sutikti priešą. Aplink pačią sostinę yra kelios gynybos linijos, kurių bendras ilgis siekia apie tūkstantį kilometrų. Ten profesinių pareigybių ir ilgalaikių struktūrų pagrindu buvo sukurta galinga gynybos sistema.

Apskritai, pasak generolo leitenanto Aleksandro Pavliuko, visa siena su Baltarusija yra ištisiniai griuvėsiai ir minų laukai. Reikia įdėti daug pastangų, kad išgyventum.

„Nuolat stebime Rusijos kariuomenės judėjimą iš poligonų. Manau, kad turėsime laiko perspėti gyventojus apie galimą įvykių raidą“, – sakė Aleksandras Pavliukas.

Jis patikslino, kad Kyjivas turi pakankamai jėgų ir priemonių apsisaugoti. Tuo pačiu metu daliniuose nuolat vyksta rotacijos, kad žmonės galėtų pailsėti ir pasiruošti kovoms.

 

Kaip sakė generolas leitenantas, tai „patraukliausias būdas užbaigti karą“ priešui. Rusai nori paimti sostinę ir įkurti savo marionetinę vyriausybę. Šiuo metu Ukrainos kariuomenė daro viską, kad to išvengtų.

Šiuo metu tiesioginės grėsmės nėra. Rusai neturi atitinkamų jėgų ir priemonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(321)
(7)
(314)

Komentarai ()

Susijusios žymos: