Tokio „Bayraktar“ dar nematėte! Turkijoje pirmą kartą išbandytas naujausias kūrinys: skelbiamas įspūdingas video  ()

Neįprastas žvalgybinis dronas Turkijos kariuomenei turėtų būti perduotas 2023 metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos kompanija „Baykar Makina“ sėkmingai išbandė naują nepilotuojamą „Bayraktar“ linijos orlaivį. Ji paskelbė vaizdo reportažą savo „Twitter“ puslapyje.

Bandomojo skrydžio metu dronas „Bayraktar VTOL“ sugebėjo pakilti į beveik 2,5 km aukštį. Vaizdo įraše matyti, kaip orlaivis be pagreičio pakilo nuo kilimo ir tūpimo tako ir saugiai nusileido – kitaip tariant, tai verikalaus kilimo ir tūpimo orlaivis (VTOL).

Naujasis „Bayraktar VTOL“ gavo „skraidančio sparno“ dizainą du horizontalius statramsčius su po du sraigtus ant kiekvieno, kurie užtikrina vertikalų pakilimą ir nusileidimą. Kaip rašo „Anadolu Agency“, taktinio lygio dronas turi autonominius ir pusiau autonominius skrydžio režimus bei gali atlikti žvalgybos ir stebėjimo užduotis.

 

„Baykar“ planuoja „Bayraktar VTOL“ perduoti Turkijos kariuomenei 2023 m. Manoma, kad jis taip pat bus pritaikytas pavyzdiniam šalies karinio jūrų laivyno laivui „Anadolu“.

Gruodžio mėn. buvo pranešta, kad Turkija pertvarko savo laivyną, kad galėtų naudoti „Bayraktar“ dronus. Šalis gali būti pirmoji pasaulyje turinti bepiločių orlaivių lėktuvnešius. Tam Turkija jau stato specialius gabenimo laivus, vienas iš jų bus amfibijos šturmo laivas „Anadolu“.

Taip pat gruodį pirmąjį skrydį atliko reaktyvinis dronas „Bayraktar Kizilelma“ su ukrainietišku varikliu. Jis ore praleido 18 minučių ir sėkmingai nusileido oro bazėje Tekirdago mieste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()