[Žinios trumpai] „Wagner“ smogikai pasiklydo: samdinių paskelbtas video sukėlė juoko bangą internete  (1)

Pateikti „įrodymai“ socialiniame tinkle sukėlė juoko bangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vykstant įnirtingiems mūšiams Soledaro kryptimi, „Wagner“ sugebėjo įsiveržti į miestą ir paskleisti gandus apie jo „užėmimą“. Tačiau pateikti „įrodymai“ socialiniame tinkle sukėlė juoko bangą.

Sausio 10 dieną internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame du „wagneriečiai“ tikina, kad yra Soledaro centre prie „administracijos“ ir vykdo miesto „valymą“. Tik jų fone yra ne miesto administracija, o Administracinių paslaugų teikimo centras – vadinamasis CNAP. Jis randasi visai kitame miesto gale, pastatus skiria daugiau nei 3 kilometrai.

 

Ar „Wagner“ bando sąmoningai apgauti visuomenę, ar samdiniai „pasiklydo“ atakos metu, nežinoma.

Pats vaizdo įrašas buvo nufilmuotas labai intensyvaus šaudymo fone. Ukrainos ginkluotosios pajėgos aršiai pasipriešino agresoriui.

Pastebėtina, kad kai kurie „Wagner“ samdiniai mūšiuose dėl Soledaro persirengia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų uniforma, bandydami suklaidinti Ukrainos kariuomenę. Jie imasi įvairiausių gudrybių, kad pasiektų tikslą.

Naujausia informacija apie Soledarą per „Telegram“ kabalą pasidalijo Ukrainos gynybos viceministrė Anna Maliar. Ji pabrėžė, kad dėl miesto vyksta sunkūs mūšiai. Rusai atakuoja, nekreipdami dėmesio į savo didžiulius nuostolius.

 

„Kelias prie mūsų pozicijų nusėtas žuvusių priešo kovotojų kūnais. Kariai pasiaukojančiai ginasi. Tik labai stipri tauta gali taip kovoti su dideliu ir galingu priešu“, – rašė Anna Maliar.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(1)
(84)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: