Dmitrijus Kuleba: „V. Putinui liko vienintelis variantas, ir jis nenori juo pasinaudoti“  ()

Pasak Ukrainos užsienio reikalų ministro Dmitrijaus Kulebos, užuot žiūrėjęs tiesai į akis ir ieškodamas išeities, Rusijos prezidentas į karą meta vis daugiau resursų, bandydamas laimėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas negali laimėti karo prieš Ukrainą. Todėl jam belieka viena išeitis – pripažinti pralaimėjimą. Tai pirmadienį, sausio 9 d., interviu JAV „National Public Radio“ pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba.

Atsakydamas į žurnalistų klausimą, kaip per pastaruosius metus pasikeitė V. Putino strategija, A. Kuleba pažymėjo, kad Ukraina klaidingai apskaičiavo Rusijos prezidento planus, tačiau po kurio laiko suprato jo veiksmų logiką.

„Manau, mes jį neteisingai apskaičiavome. Iki to laiko jis visą kariuomenę traukė prie Ukrainos sienos. Giliai viduje jis priėmė sprendimą, kad ketina įsiveržti, ir ruošė dirvą šiai invazijai. Bet, žinote, mes atsigręžiame į šią situaciją ir dabar galime suprasti jo veiksmų seką ir logiką. Viskas nebuvo taip aišku, kaip dabar“, – sakė Ukrainos užsienio reikalų ministras.

Pasak Kulebos, Putinas turi tik vieną išeitį iš šios situacijos – pripažinti Rusijos pralaimėjimą. Bet Rusijos prezidentas nenori sustoti, o priešingai – naudoja vis daugiau išteklių prieš Ukrainą.

„Jei dabar pažiūrėčiau į mūšio lauką ir situaciją, manau, kad Putinas neturi daug galimybių. Tiesą sakant, aš manau, kad jis turi tik vieną variantą, bet jis nenori su tuo susitaikyti. Ir ta galimybė yra pralaimėti karą. Šios akimirkos sunkumas ir tragedija yra ta, kad jis nenori žiūrėti į tiesą ir ieškoti išeities. Vietoje to jis meta vis daugiau išteklių ir, svarbiausia, žmonių į mūšį, bandydamas laimėti bet kokia kaina. Bet taip neatsitiks. Jis negali laimėti“, – sakė Kuleba.

 

Ukrainos užsienio reikalų ministras pažymėjo, kad Rusija kol kas nesiekia baigti karo su Ukraina ir atmeta prezidento Volodymyro Zelenskio pasiūlytą taikos formulę. „Rusijai tai gali patikti, gali nepatikti, bet mes kalbame apie koalicijos kūrimą – šalių, pasirengusių ieškoti diplomatinio sprendimo pagal prezidento Zelenskio siūlymus, koaliciją“, – reziumavo Kuleba.

(46)
(0)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: